ΚΟΣΜΟΣ

«Σας ευχαριστώ»: Η επιστολή έφηβου που μπήκε στη Βρετανία κρυμμένος σε βαλίτσα

«Σας ευχαριστώ»: Η επιστολή έφηβου που μπήκε στη Βρετανία κρυμμένος σε βαλίτσα
(Kirsty O'Connor/PA via AP)

Βρισκόταν σε πραγματική απόγνωση. Αποφάσισε να μπει μέσα σε μια βαλίτσα για να περάσει παράνομα στη Βρετανία. Κόντεψε να πεθάνει… Σήμερα, αισθάνεται την ανάγκη να πει «ευχαριστώ» στη Γηραιά Αλβιώνα και τους κατοίκους της που τού έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία. 

Ο λόγος για τον 16χρονο τότε Phong, που εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε πορτ – μπαγκάζ αυτοκινήτου στο λιμάνι του Ντόβερ πέρσι.

Ο έφηβος από το Βιετνάμ είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και μετά από μεγάλη «μάχη» πήρε εξιτήριο.

Τότε η τύχη του «χαμογέλασε»: μια ανάδοχη οικογένεια συγκινήθηκε από την ιστορία του και άνοιξε το σπίτι της.

«Αγαπητή Αγγλία,

Γράφω αυτό το γράμμα για να σου πω πόσο μεγάλη διαφορά έχεις κάνει στη ζωή μου. Μου έσωσες τη ζωή και μου έδωσες οικογένεια και σπίτι» έγραψε ο Phong στο μήνυμά του, το οποίο δημοσιοποίησαν οι τοπικές Αρχές στο Κέντ.

«Όταν έφτασα στη Βρετανία, όταν ξύπνησα στο νοσοκομείο ήμουν τρομαγμένος και σε πανικό. Δεν ήξερα πού ήμουν ή τι θα με περίμενε… Πονούσε όλο μου το κορμί και δεν μπορούσα να φάω. Μπορούσα να κινήσω μόνο το λαιμό μου και τα δάχτυλά μου».

Στην ίδια επιστολή, ο νεαρός ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν να μάθει αγγλικά και να περάσει κατατακτήριες εξετάσεις.

190820093716 vietnamese boy letter exlarge 169


Πηγή: CNNi

«Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν με τα αγγλικά μου και με τον εαυτό μου. Τώρα πιστεύω σε εμένα και είμαι θετικός αντί αρνητικός» έγραψε, και συμπλήρωσε:

«Σας ευχαριστώ που με βρήκατε, που με γιατρέψατε στο νοσοκομείο. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε μια οικογένεια -με αγαπούν και εγώ το ίδιο. Σας ευχαριστώ που με μορφώσατε. Ευχαριστώ τις κοινωνικές υπηρεσίες και την κυβέρνηση για τη βοήθεια και τις φροντίδες τους. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα με αγαπούσαν. Τώρα υπάρχει ένα μεγάλο ουράνιο τόξο στη ζωή μου αντί για σκοτάδι».

Ο Phong σκοπεύει τώρα να δώσει νέες εξετάσεις αγγλικών στο κολέγιο:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα περάσω αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ… Ελπίζω να σας κάνω υπερήφανους… Με αυτό το γράμμα με βοήθησε η μαμά μου. Άλλο ένα ευχαριστώ που άλλαξες τη ζωή μου»

A 16-year-old was put in a suitcase and smuggled to the UK. Now he's thanking Britain for giving him a home

ΔΗΜΟΦΙΛΗ