ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη κοντά σε σχολείο στην Τουρκία

Έκρηξη κοντά σε σχολείο στην Τουρκία
Video capture

Βλήμα όλμου έπληξε κέντρο υγείας στην Τουρκία, στο τουρκικό Κιλίς, πάνω στη μεθόριο με τη Συρία, που βρίσκεται κοντά σε σχολείο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.  

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μια γυναίκα είναι νεκρή από χτύπημα όλμου στο σχολείο της επαρχίας Κιλίς. Η γυναίκα ήταν εργαζόμενη του σχολείου ενώ μια μαθήτρια έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της επαρχίας.

Η τραυματισμένη μαθήτρια έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση.

xartis tourkia

Η τουρκική εφημερίδα Haberturk, έκανε λόγο για δύο νεκρούς, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για παιδιά, ενώ μετέδιδε πως η έκρηξη προκλήθηκε από βλήμα όλμου που έπεσε στην αυλή του σχολείου. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μια γυναίκα είναι νεκρή από χτύπημα όλμου στο σχολείο της επαρχίας Κιλίς.

Το Κιλίς βρίσκεται στην μεθόριο με την Συρία πολύ κοντά σε περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τουρκικές πόλεις της περιοχής έχουν συχνά δεχτεί πυρά κατά τη διάρκεια του εμφυλίου της Συρίας, που μαίνεται για έκτη συνεχή χρονιά. Στρατιωτικές πηγές της Τουρκίας, επιβεβαιώσαν ότι οι όλμοι προήλθαν από την περιοχή της Συρίας που ελέγχει ο ISIS, ενώ ανακοίνωσαν πως οι στρατιωτικές δυνάμεις απάντησαν με πυρά.

Ο δήμαρχος του Kιλίς, Χασάν Καρά, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV της Τουρκίας ότι τουλάχιστον δύο όλμοι προήλθαν από τη Συρία, με τον ένα να χτυπά στο σχολείο και τον άλλο να πέφτει σε χωράφι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ