ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή η γερμανική πόλη δίνει ένα εκατ. ευρώ σε όποιον μπορεί να αποδείξει πως... δεν υπάρχει

Αυτή η γερμανική πόλη δίνει ένα εκατ. ευρώ σε όποιον μπορεί να αποδείξει πως... δεν υπάρχει
Bielefeld Marketing

Μια γερμανική πόλη, το Μπίλεφελντ δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ σε όποιον μπορεί να αποδείξει πως… δεν υπάρχει!

Μπορεί να ακούγεται κάπως αλλόκοτο αυτό αλλά δεν είναι καθώς από το 1993 κυκλοφορεί μια θεωρία συνωμοσίας που αναφέρει πως η πόλη αυτή δεν είναι αληθινή...

Την περίεργη αυτή θεωρία δημιούργησε ένα φοιτητής πληροφορικής ονόματι Άχμιν Χελντ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως το Μπίλεφελντ, που έχει 330.000 κατοίκους και είναι τουλάχιστον 800 ετών δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και δεν είναι γνωστή για τίποτα στην ιστορία.

Η θεωρία συνωμοσίας έγινε ευρέως γνωστή και ο κόσμος ξεκίνησε να λέει πως είναι κατασκεύασμα μιας μυστικής ομάδας, στην οποία οι Γερμανοί αναφέρονται ως SIE (σσ. αυτοί) και εκεί διαμένουν «νεκροί» διάσημοι, όπως ο Έλβις Πρίσλει.

Η πόλη αυτή έχει γίνει διάσημη για αυτή τη θεωρία, στην οποία μάλιστα έχει αναφερθεί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Ώστε υπάρχει», είχε πει αστειευόμενη κατά την επίσκεψή της στην πόλη το 2012.

Οι τοπικές αρχές φαίνεται πως έχουν απηυδήσει με τα αστεία για τον τόπο τους για αυτό και προσφέρουν το μεγάλο αυτό έπαθλο. Μάλιστα, αναφέρουν πως είναι κατά 99,99% σίγουροι πως μπορούν να καταρρίψουν κάθε είδους «απόδειξης» για το αντίθετο.

Όποιος θέλει να λάβει μέρος λοιπόν σε αυτό το «διαγωνισμό» δεν έχει παρά να δώσει πειστήρια μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ