ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο είναι το προφίλ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ;

Ποιο είναι το προφίλ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ;
pixabay

Οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ έχουν βγει από τον Ιούνιο στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την έκδοση κρατουμένων στην Κίνα, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία στη χώρα τους. Ποιοι, όμως, είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που δεν κουράζονται να διαδηλώνουν επί μήνες και συγκεντρώνονται μαζικά ξεπερνώντας τις προσδοκίες;

Έρευνες με τη συμμετοχή άνω των 6.000 ανθρώπων -που συμμετείχαν σε 12 συνολικά διαδηλώσεις- τις οποίες διοργάνωσε το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, βρήκαν ότι περίπου οι μισοί από τους διαδηλωτές έχουν ηλικία γύρω στα 20 ενώ ένα ακόμα 25% αφορά σε ανθρώπους ηλικίας 30-49 ετών.

Οι άντρες είναι πιο πιθανό να διαδηλώσουν, με μικρή όμως διαφορά από τις γυναίκες ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 75% περίπου των ερωτηθέντων διαθέτουν πτυχίο ή κάτι ισάξιο αυτού.

Η απόσυρση του νομοσχεδίου για την έκδοση κατηγορουμένων στην Κίνα ήταν το αίτημα που έκανε τους περισσότερους διαδηλωτές να συρρεύσουν στις συγκεντρώσεις. Περίπου οι μισοί επίσης δήλωσαν ότι είχαν συμμετάσχει και στο Κίνημα της Ομπρέλας το 2014 όταν διαδήλωναν για την ελευθερία της διεξαγωγής εκλογών στο Χονγκ Κονγκ.

Δείτε τo σχετικό διάγραμμα από τη Statista.

Infographic: Who Are the Hong Kong Protesters? | Statista

You will find more infographics at Statista

ΔΗΜΟΦΙΛΗ