ΚΟΣΜΟΣ

Αερομαχίες αμερικανικών μαχητικών και... «άγνωστων εναέριων φαινομένων»: Ένα μυστήριο δίχως λύση

Αερομαχίες αμερικανικών μαχητικών και... «άγνωστων εναέριων φαινομένων»: Ένα μυστήριο δίχως λύση
Screen grab

Τρία βίντεο τα οποία χρονολογούνται από το 2004 και 2015 και στα οποία φαίνονται αμερικανικά μαχητικά να «καταδιώκουν» περίεργα αντικείμενα είναι αυθεντικά, όπως επιβεβαιώνει ανώτατος αξιωματούχος.

Τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Μάρτιο του 2018, οι New York Times δημοσιοποίησαν βίντεο που έδειχναν Αμερικανούς πιλότους να ακολουθούν άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα -τα γνωστά σε όλους UFO ή ελληνιστί ΑΤΙΑ. Τότε, η γνωστή αμερικανική εφημερίδα ανέφερε πως επρόκειτο για βίντεο του στρατού που είχαν αποχαρακτηριστεί.

Τα πλάνα είχαν καταγραφεί μέσα από τα κόκπιτ μαχητικών στις ακτές του Σαν Ντιέγκο το 2014 αλλά και πάνω από τον Ατλαντικό το 2015. Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αρνηθεί να σχολιάσουν τα εν λόγω βίντεο - μέχρι σήμερα. Τώρα, για πρώτη φορά, αναγνωρίζουν πως ήταν αυθεντικά.

«Τα μυστηριώδη αντικείμενα που εκτελούν ελιγμούς, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν την υπάρχουσα τεχνολογία της αεροπορίας. Όμως, τα βίντεο είναι αυθεντικά και το περιεχόμενο τους δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά» δήλωσε ο αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και εκπρόσωπος Τύπου Joseph Gradisher.

Όπως τόνισε, τα βίντεο αυτά δεν θα έπρεπε ποτέ να δουν το φως της δημοσιότητας ενώ το Πολεμικό Ναυτικό χαρακτηρίζει τα «αντικείμενα» που απεικονίζονται ως Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα (Unidentified Aerial Phenomena- UAP) και όχι UFO (Unidentified Flying Object), σύμφωνα με το Russia Today.

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: Δεν ξέρουν τι είναι, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις πως είναι εξωγήινα αντικείμενα.

Όπως φαίνεται στο πρώτο βίντεο, ένα ιπτάμενο αντικείμενο αιωρείται για λίγη ώρα πριν χαθεί από τον ουρανό με γρήγορη ταχύτητα.

Σε ένα δεύτερο βίντεο, φαίνεται πως οι πιλότοι δεν μπορούν να «κλειδώσουν» τον στόχο ο οποίος κινείται με υπερβολικά γρήγορη ταχύτητα.

Όσον αφορά το τρίτο βίντεο, φαίνεται ένα μαύρο αντικείμενο να περιστρέφεται, με τον πιλότο να αναφωνεί από έκπληξη, μη μπορώντας να καταλάβει τι είναι…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ