ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Επιχείρησε να ληστέψει τον λάθος άνθρωπο...

Νορβηγία: Επιχείρησε να ληστέψει τον λάθος άνθρωπο...
Υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες δεν βγαίνεις στον δρόμο φορώντας μόνο ένα εσώρουχο. Εκτός κι αν σου κλέβουν το αυτοκίνητο... JTB Photo/UIG via Getty Images/Ideal Images

«Ούτε ο Μπρους Ουίλις θα μπορούσε να καταφέρει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Γιαν Νέσλαντ, αρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Ράντεσουντ, στη Νορβηγία, περιγράφοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες ενός νεαρού να σώσει το ΙΧ του που είχε πέσει στα χέρια ληστή.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, ένας 25χρονος Νορβηγός ξύπνησε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από τον θόρυβο της μηχανής του αυτοκινήτου του. Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι ένας άγνωστος προσπαθούσε να το κλέψει.
Χωρίς να το πολυσκεφτεί, βγήκε από το σπίτι φορώντας μόνο ένα εσώρουχο κι άρχισε να τρέχει στο χιόνι, με το θερμόμετρο να δείχνει -17 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά γαντζώθηκε από την πόρτα και κατόπιν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην οροφή του οχήματος όπου παρέμεινε για μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων κι ενώ αυτό κινείτο μέχρι και με 90 χλμ/ώρα!

Το θύμα, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατάφερε να σπάσει το πίσω παρμπρίζ με το γόνατό του κι ακινητοποίησε τον επίδοξο ληστή, ενώ το όχημα κατέληξε σε ένα στηθαίο ασφαλείας σε μια γέφυρα.

«Δεν είναι κάτι που προτείνουμε στους πολίτες να κάνουν, όμως, από τη στιγμή που το έκανε, πρόκειται για απίστευτη ιστορία» τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2, συμπληρώνοντας ότι
«ούτε στις ταινίες βλέπουμε κάτι ανάλογο».

Ο κακοποιός, γνωστός στις αστυνομικές Αρχές για κλοπές και ανακρίνεται από την αστυνομία ενώ ο Νορβηγός «Μπρους Ουίλις», που υπέστη κρυοπαγήματα, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Το αυτοκίνητό του, ωστόσο, κατάφερε να το σώσει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ