ΚΟΣΜΟΣ

Γιατρός έκανε άμβλωση στη λάθος γυναίκα

Γιατρός έκανε άμβλωση στη λάθος γυναίκα
Pixabay

Μια περίεργη και συνάμα ανησυχητική υπόθεση διερευνούν οι Αρχές της Νότιας Κορέας, μετά από καταγγελία γυναίκας ότι κλινική την υπέβαλε σε άμβλωση… κατά λάθος.

Στις 7 Αυγούστου, μια γυναίκα που διένυε την 6η εβδομάδα κύησης υποβλήθηκε σε άμβλωση σε κλινική στη Σεούλ επειδή το προσωπικό την… μπέρδεψε με άλλη ασθενή.

«Ο γιατρός και η νοσοκόμα έχουν παραδεχτεί το λάθος τους» δήλωσε στο CNNi αξιωματούχος της αστυνομίας.

Και οι δύο, που κατηγορούνται για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια ενώ ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται σύντομα να σταλεί στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, η έγκυος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να λάβει μια ένεση με θρεπτικά συστατικά.

Όπως γράφει το CNNi, η νοσοκόμα έκανε αναισθησία στη γυναίκα χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητά της και ο γιατρός προχώρησε στη συνέχεια στην άμβλωση, επίσης χωρίς να βεβαιωθεί ότι είχε απέναντί του τη σωστή ασθενή.

Η Νότια Κορέα νομιμοποίησε την άμβλωση τον περασμένο Απρίλιο, με το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας να ανακοινώνει ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να τροποποιήσουν την υπάρχουσα νομοθεσία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2020.

Η νέα νομοθεσία, όμως, δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ. Έτσι, η γυναίκα θα μπορούσε – θεωρητικά- να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

H υπάρχουσα νομοθεσία επιτρέπει την άμβλωση σε περίπτωση που οι γονείς έχουν σοβαρές γενετικές ασθένειες, το έμβρυο απειλεί τη ζωή της μητέρας ή η κύηση είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας εκτιμά ότι πέρσι πραγματοποιήθηκαν περίπου 50.000 αμβλώσεις στη Νότια Κορέα. Ο πραγματικός αριθμός, όμως, ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερος.

A doctor performed an abortion on the wrong woman, by Jessie Yeung and Jake Kwon

ΔΗΜΟΦΙΛΗ