ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Σέρμπος στο CNN Greece για Τραμπ: Οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί πίσω από την προσπάθεια παραπομπής

Σ. Σέρμπος στο CNN Greece για Τραμπ: Οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί πίσω από την προσπάθεια παραπομπής

Η μεταστροφή μετριοπαθών βουλευτών των Δημοκρατικών προς την κατεύθυνση παραπομπής του προέδρου Ντονάλντ Τραμπ κρύβεται πιθανότατα πίσω από τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ από την απόφαση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων να ξεκινήσει επίσημη έρευνα σε βάρος του.

Αυτή την εκτίμηση μετέφερε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece και την Αμαλία Κάτζου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο καθαίρεσης του Τραμπ από το προεδρικό αξίωμα, ο κ. Σέρμπος σημείωσε πως «για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των 2/3 της Γερουσίας, κάτι που όμως είναι δύσκολο, εξαιτίας του ότι η πλειοψηφία του σώματος αυτού ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους».

Πρόσθεσε δε ότι καταλυτικό ρόλο στις όποιες μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να διαδραματίσουν τυχόν «μετακινήσεις» Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών αλλά και η γενικότερη θέση της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Η Βουλή θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ