ΚΟΣΜΟΣ

«Mόνο Τρόμος»: To περιοδικό του ISIS κηρύσσει τον πόλεμο στους μουσουλμάνους

«Mόνο Τρόμος»: To περιοδικό του ISIS κηρύσσει τον πόλεμο στους μουσουλμάνους

Το προπαγανδιστικό περιοδικό του Ισλαμικού Χαλιφάτου έβγαλε σε pdf το νέο, 13ο τεύχος του αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει την τέχνη του marketing πολύ καλά.

Με σελιδοποίηση και αισθητική ανάλογη με αυτή mainstream εκδόσεων το περιοδικό Dabiq παραδέχεται επίσημα ότι ο εκτελεστής “Jihadi John” σκοτώθηκε από βομβαρδισμό της συμμαχίας στην πόλη της Ράκα και δημοσιοποιεί εικόνες και ονόματα των μελών του που σκόρπισαν το θάνατο στις 13 Νοέμβρη στο Παρίσι. Τους αποκαλεί κομάντο αυτοκτονίας και πάνω από τα πορτρέτα τους γράφει "Mόνο Τρόμος".

Στην καταχώρηση που θυμίζει κινηματογραφικό poster χολιγουντιανής περιπέτειας oι φωτογραφίες των εννέα που αιματοκύλισαν το Παρίσι την 13η Νοεμβρίου εκτελώντας 130 ανθρώπους, υπενθυμίζουν όσα συνέβησαν. “Ας είναι ένα παράδειγμα για τα έθνη που θέλουν να δώσουν συμμαχία” γράφει.

parisdabiq

Το περιοδικό αναφέρεται στους δύο δράστες με τα ψευδώνυμα που πήραν όταν έγιναν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει το ΑΠΕ. Πιθανόν να πρόκειται για τους βομβιστές-καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο Σταντ ντε Φρανς. Διέθεταν συριακά διαβατήρια, που πιστεύεται ότι ήταν πλαστογραφημένα, και δεν έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση τους από τις αρχές.

Μόνο οι επτά από τους εννέα δράστες που αιματοκύλισαν την γαλλική πρωτεύουσα έχουν ταυτοποιηθεί ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για τον Σαλά Αμπντεσλάμ, που ενδεχομένως να επέζησε από τις επιθέσεις και φέρεται να διέφυγε στο Βέλγιο.

dabiq enemy2

Τέλος η έκδοση που με μαεστρία ενημερώνει και στρατολογεί αγγλόφωνους, καλλιεργώντας τη ρητορική του μίσους, σε αρκετές από τις 56 σελίδες του καλεί σε εκτέλεση Σιίτων μουσουλμάνων στρέφοντας το μίσος προς ομόθρησκους. Πρόκειται για το πραγματικό ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτή την έκδοση επισήμανε ο Ryan Mauro του The Clarion Project στο FoxNews .

dapiq enemy1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ