ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις Χονγκ Κονγκ: Ένας τραυματίας από αστυνομικά πυρά - Βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους

Διαδηλώσεις Χονγκ Κονγκ: Ένας τραυματίας από αστυνομικά πυρά - Βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους
AP Photo

Βίαιες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στο Χονγκ Κονγκ μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Οι πληροφορίες του CNNi, μάλιστα, κάνουν λόγο για έναν σοβαρά τραυματισμένο από αστυνομικά πυρά.

Οι σημερινές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που στην Κίνα πραγματοποιείται μεγαλοπρεπής στρατιωτική παρέλαση για την 70η επέτειο ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκτατίας.

Ο διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο στήθος και σύμφωνα με τις πηγές του αμερικάνικου δίκτυο η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη. Το νοσοκομείο, ωστόσο, δεν έχει δώσει καμία διευκρίνιση σχετικά με το είδος των τραυμάτων του.

Μέχρι τις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία τουλάχιστον 15 τραυματίες. Οι 13 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ δύο έλαβαν εξιτήριο.

Την ίδια ώρα, σε τουλάχιστον έξι περιοχές του Χονγκ Κονγκ μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Οι μεν διαδηλωτές πετούν βόμβες μολότοφ και ανάβουν φωτιές, οι δε αστυνομικοί απαντούν με ευρεία χρήση δακρυγόνων.

Παράλληλα, είναι πολλές και οι συλλήψεις. Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μία αύξηση στις συλλήψεις καθώς η χώρα θέλει να σκληρύνει περισσότερο τη στάση της και να αποθαρρύνει νέες κινητοποιήσεις.

Βίντεο από τις συγκρούσεις, δείχνει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν μαυροντυμένους νεαρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ