ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη: Έξι ελέφαντες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να σώσουν ο ένας τον άλλον

Θλίψη: Έξι ελέφαντες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να σώσουν ο ένας τον άλλον
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Nick Ut

Έξι ελέφαντες σκοτώθηκαν, πέφτοντας από καταρράκτη στην Ταϊλάνδη, στην προσπάθειά τους να σώσουν ο ένας τον άλλον.

Οι υπάλληλοι του εθνικού πάρκου Khao Yai, στη νότια Ταϊλάνδη, δήλωσαν ότι το θλιβερό περιστατικό συνέβη αφού ένα ελεφαντακι γλίστρησε και έπεσε από τον καταρράκτη και οι άλλοι ελέφαντες προσπάθησαν να το σώσουν.

Δύο ακόμα ελέφαντες εντοπίστηκαν από τις Αρχές κοντά στο σημείο και προσπαθούν να τους μετακινήσουν.

Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι γνωστός για την επικινδυνότητά του, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό. Το 1992, οκτώ ελέφαντες σκοτώθηκαν από πτώση στο σημείο που είναι γνωστό ως «Η Άβυσσος της Κόλασης».

Οι Αρχές για τη Διατήρηση της Άγριας Ζωής και Φυτών της Ταϊλάνδης, ενημερώθηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα) ότι μια ομάδα ελεφάντων μπλοκάρει έναν δρόμο στην περιοχή. Περίπου τρεις ώρες αργότερα, εντοπίστηκαν και οι έξι ελέφαντες νεκροί.

Ο ιδρυτής του Ιδρύματος Φίλων της Άγριας Ζωής, Έντουιν Βίεκ, εξήγησε στo BBC ότι αν εάν ένα ζώο ξεφύγει από το κοπάδι, είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει σε αυτές τις συνθήκες, καθώς οι ελέφαντες βασίζονται ο ένας στον άλλον, τόσο για την ασφάλεια όσο και για την τροφή τους.

Είναι γνωστό ότι οι ελέφαντες εμφανίζουν σημάδια θλίψης. «Είναι σαν να χάνει κανείς τη μισή οικογένειά του», δήλωσε ο Βίεκ, στο BBC.

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε, δυστυχώς έτσι είναι η φύση», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι περίπου 7.000 ασιατικοί ελέφαντες παραμένουν στην Ταϊλάνδη, με περισσότερους από τους μισούς να ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ