ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 24χρονο για τις δολοφονίες αστέγων

Νέα Υόρκη: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 24χρονο για τις δολοφονίες αστέγων
AP Photo/Jeenah Moon

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ύποπτο που είχε συλληφθεί από την αστυνομία της Νέας Υόρκης για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά αστέγων. Από τις επίθεσης, στις οποίες χρησιμοποιήθηκε σιδηρολοστός,  έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, ενώ ακόμη ένα νοσηλεύεται.

Ο Ράντι Σάντος, 24 ετών, κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες, μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και για κατοχή μαριχουάνας, ανέφερε ο Μάρτιν Μπράουν, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης της Νέας Υόρκης.

Ο Σάντος συνελήφθη το Σάββατο.

Η μητέρα του υπόπτου, η Φιοραλίσα Ροδρίγκες, είπε στην ταμπλόιντ εφημερίδα New York Daily News ότι έδιωξε τον γιο της από το σπίτι πριν από τρία χρόνια διότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, επιτέθηκε σε εκείνη και στον παππού του και έκλεβε από την οικογένεια.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα σκότωνε κάποιον, αλλά τον φοβόμουν, επειδή με είχε χτυπήσει. Τότε του είπα να φύγει από το σπίτι», είπε η Ροδρίγκες.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Μπαλντασάνο, επικεφαλής των ερευνητών της αστυνομίας στο νότιο Μανχάταν, τα θύματα του Σάντος φαίνεται πως κοιμούνταν όταν δολοφονήθηκαν, ενώ ένα πέμπτο θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Η κατάστασή του δεν είναι ακόμη γνωστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ