ΚΟΣΜΟΣ

Τζούμης στο CNN Greece: Σημαντική για τις ΗΠΑ η γεωπολιτική θέση της Τουρκίας

Τζούμης στο CNN Greece: Σημαντική για τις ΗΠΑ η γεωπολιτική θέση της Τουρκίας
CNN GREECE

Για τις ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογεί η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το βόρειο τμήμα της Συρίας μίλησε στο CNN Now, το ενημερωτικό «στίγμα» του CNN Greece, ο αντιστράτηγος ε.α., Λάμπρος Τζούμης.

«Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η τεράστια γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας, την οποία, σε καμία περίπτωση οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν να απολέσουν», σημείωσε ο κ. Τζούμης, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρείται ένα ιδιότυπο «φλερτ» ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως εκτίμησε ο κ. Τζούμης, η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία «δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να υλοποιήσει το στρατηγικό της στόχο, να μη δημιουργηθεί ένα αυτόνομο κουρδικό κράτος».

Εξάλλου, τόνισε ότι η προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία αναμένεται να προκαλέσει «σύννεφα» στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα, καθώς η Ρωσία έχει ως πάγια θέση την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ