ΚΟΣΜΟΣ

Είναι αυτός ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ζήσει ποτέ;

Είναι αυτός ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ζήσει ποτέ;
Twitter

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι σε αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, όταν είδαν το διαβατήριο ενός ηλικιωμένου άνδρα. Η ημερομηνία γέννησής του ήταν 8 Αυγούστου του 1896, πράγμα που τον έκανε… 123 ετών.

Ο Swami Sivananda, από την Ινδία, ταξίδευε από την Καλκούτα στο Λονδίνο με πτήση της Ethihad Airways. Το αεροπλάνο έκανε στάση και έπρεπε να περάσει από νέο έλεγχο για να επιβιβαστεί στο επόμενο αεροσκάφος.

Όταν έδωσε το διαβατήριό του, δημιουργήθηκε – φυσικά – ένα σούσουρο. Εάν τα στοιχεία του είναι ακριβή τότε μιλάμε για τον γηραιότερο άνθρωπο στα παγκόσμια χρονικά.

Ο Sivananda, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχασε τους γονείς του όταν ήταν μόλις έξι ετών και οι συγγενείς του τον έδωσαν σε έναν γκουρού. Ταξίδευε μαζί του ανά την Ινδία πριν τελικώς εγκατασταθεί μόνιμα στο Βαρανάσι.

Η ημερομηνία της γέννησής του είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί καθώς τα μόνα στοιχεία για την ηλικία του προκύπτουν από αρχεία του ναού όπου ζούσε ως παιδί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δείχνει πολύ νεότερος από έναν άνθρωπο πάνω από 120, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στην γιόγκα, την πειθαρχία και την αγαμία.

«Ζω μία πολύ απλή και πειθαρχημένη ζωή. Τρώω απλά, μόνο βραστά τρόφιμα χωρίς λάδι ή μπαχαρικά, ρύζι και φακές με μερικά πράσινα τσίλι», λέει ο ίδιος.

Κοιμάται σε ένα χαλάκι στο πάτωμα και χρησιμοποιεί ένα κομμάτι ξύλου για μαξιλάρι.

«Αποφεύγω την κατανάλωση γάλακτος ή φρούτων γιατί τα θεωρώ εξεζητημένα τρόφιμα. Ως παιδί, πολλές φορές κοιμόμουν με άδειο στομάχι», σημειώνει, ακόμη.

Ο Sivananda εδώ και τρία χρόνια προσπαθεί να αναγνωριστεί επισήμως η ηλικία του από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, αλλά δυσκολεύεται να αποδείξει πόσων ετών είναι για να μπορέσει να κατακτήσει το ρεκόρ.

«Παλαιότερα, ο κόσμος ήταν χαρούμενος έχοντας λιγότερα αντικείμενα. Πλέον, οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι, άρρωστοι και έχουν γίνει ψεύτες, κάτι το οποίο με πληγώνει βαθύτατα. Θέλω ο κόσμος να είναι ευτυχισμένος, υγιής και ειρηνικός».

Το γηραιότερο άτομο που έχει ζήσει ποτέ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν η ηλικίας 122 ετών και 164 ημερών Jeanne Louise Calment από τη Γαλλία.

Ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή σήμερα και κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες είναι η Kane Tanaka από την Ιαπωνία, η οποία είναι 116 ετών και 280 ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ