ΚΟΣΜΟΣ

Εφιαλτική ζωή: 320 επισκέψεις σε νοσοκομεία και 13 επεμβάσεις για υγιέστατο παιδί

Εφιαλτική ζωή: 320 επισκέψεις σε νοσοκομεία και 13 επεμβάσεις για υγιέστατο παιδί
YOUCARING FUNDRAISER WEBSITE

Σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε μια μητέρα από το Τέξας η οποία προσποιούταν πως ο γιος της είναι άρρωστος, δίνοντάς του φάρμακα και υποβάλλοντάς τον σε χειρουργεία που δεν χρειαζόταν.

Η 36χρονη Kaylene Bowen-Wright καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Ντάλας σε ποινή φυλάκισης την Παρασκευή, αφού είχε παραδεχτεί τον Αύγουστο ότι αρρώσταινε το παιδί της.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, ο Christopher Bowen πέρασε οκτώ χρόνια από τη ζωή του σε νοσοκομεία καθώς η μητέρα του ισχυρίζονταν πως είχε πολλά προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο, μυϊκή δυστροφία, θέματα με την καρδιά και επιληπτικές κρίσεις, σύμφωνα με το NBC News.

O Christopher που είναι μόλις 10 ετών έχει περάσει πολλά «βασανιστήρια» από θεραπείες που δεν είχε ανάγκη. Μάλιστα η γυναίκα είχε πείσει τους γιατρούς να του βάλουν σωλήνα τροφής και τον ανάγκαζε να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Το αγοράκι επισκέφτηκε συνολικά 320 φορές νοσοκομείο και έκανε 13 επεμβάσεις.

Το 2017, οι κοινωνικές υπηρεσίες το πήραν υπό την προστασία τους καθώς το νοσοκομείο του Ντάλας επενέβη, λέγοντας πως ο Christopher δεν ήταν άρρωστος.

Η γυναίκα πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου. Δηλαδή το παιδί είναι υποκείμενο της πρόκλησης ή επινόησης νόσου από τον γονέα. Ο θύτης, ο οποίος είναι συνήθως ο κύριος φροντιστής, επινοεί ιατρικό ιστορικό ή σημάδια ή ακόμα και προξενεί ασθένεια σ’ ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται υπό την φροντίδα του, και στη συνέχεια αναζητεί βοήθεια από τις μονάδες υγείας.

Ο πατέρας του παιδιού ανέλαβε την επιμέλειά του και όπως δηλώνει, δεν είχε αντιληφθεί ότι τόσα χρόνια η σύζυγός του έλεγε ψέματα.

«Ήταν χειριστική, τόσα πολλά ψέματα. Δεν ήξερα τι να κάνω», λέει στο NBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ