ΚΟΣΜΟΣ

Η United Airlines ακυρώνει όλες τις πτήσεις της στην Ουάσιγκτον

Η United Airlines ακυρώνει όλες τις πτήσεις της στην Ουάσιγκτον
Ο χιονιάς, που πλήττει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ από την Παρασκευή, έχει κρύψει τα πάντα γύρω από το Μνημείο του Ουάσιγκτον στην αμερικανική πρωτεύουσα. Στη βάση του ύψους 169 μέτρων οβελίσκου το χιόνι έχει φτάσει τα 60 εκατοστά, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες REUTERS/Jonathan Ernst

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, η United Airlines, ανακοίνωσε (23/1) ότι προχωρά σε ακύρωση όλων των πτήσεων του Σαββατοκύριακου από και προς την περιοχή της Ουάσινγκτον, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων.

Η χιονοθύελλα Τζόνας (Jonas) πλήττει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από το απόγευμα της Παρασκευής και έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά και στις γειτονικές πολιτείες Μέριλαντ, Βιρτζίνια και Πενσιλβάνια.

Η United αναμένει ότι οι υπηρεσίες της θα επανέλθουν στο αεροδρόμιο Dulles και άλλα αεροδρόμια της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον «από τη Δευτέρα», όπως γνωστοποιήθηκε σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η εταιρεία αναμένει ότι θα αρχίσει να παρέχει «πολύ περιορισμένες» υπηρεσίες από το απόγευμα της Κυριακής στο Newark Liberty Airport και άλλα αεροδρόμια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, τουλάχιστον 7.600 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί στις ΗΠΑ εξαιτίας της χιονοθύελλας, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα ώθησαν τους κυβερνήτες 11 πολιτειών να κηρύξουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Jonas Current Weather Map weather.com 2016 01 24 08.25.09 adam

Μετεωρολογικός χάρτης των ΗΠΑ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2016 - Πηγή: The Weather Channel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ