ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στην υπόθεση της οικογένειας που έμενε σε υπόγειο για εννέα χρόνια

Ανατροπή στην υπόθεση της οικογένειας που έμενε σε υπόγειο για εννέα χρόνια
Screen grab

Νέα στοιχεία για την οικογένεια που έμενε σε ένα υπόγειο για σχεδόν μια δεκαετία φέρνει στο φως η αστυνομία της Ολλανδίας, ανατρέποντας τις πρώτες πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές από την υπόθεση.

Ειδικότερα, οι Αρχές πιστεύουν πως βρίσκονταν εκεί παρά τη θέλησή τους και ερευνούν εάν αυτό έχει σχέση με «κάποια θρησκεία ή φιλοσοφία». Σημειώνεται πως τα τοπικά μέσα ανέφεραν πως ζούσαν σε τέτοιες συνθήκες περιμένοντας το τέλος του κόσμου.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η εθνική αστυνομία προχώρησε σε δεύτερη σύλληψη για την υπόθεση. Πλέον, δύο άνδρες κατηγορούνται για «παράνομη στέρηση της ελευθερίας».

Η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας αφού ένας άνδρας μπήκε σε μια παμπ σε ένα μικρό χωριό στο Ruinerwold λέγοντας πως η οικογένεια του ζούσε μέσα στη φτώχεια τα τελευταία χρόνια και ο ίδιος ανησυχούσε για τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Η αστυνομία επισκέφτηκε το σπίτι και μέσα σε ένα μικρό υπόγειο βρήκαν έξι άτομα, έναν άνδρα και πέντε παιδιά ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Ο νεαρός που πήγε στην παμπ φαίνεται πως δραπέτευσε για να καλέσει βοήθεια.

Ένας 67χρονος άνδρας συνελήφθη, ο οποίος φέρεται να είναι ο πατέρας, ενώ τα παιδιά φαίνεται πως είναι αδέρφια.

«Έχουμε λόγους να υποπτευόμαστε πως τα έξι άτομα δεν έμεναν στο σπίτι με τη θέλησή τους», ανέφερε η αστυνομία.

Η οικογένεια φαίνεται πως είναι απομονωμένη από τον έξω κόσμο από το 2010.

Μάλιστα, κανένα από τα έξι συνολικά παιδιά δεν είχε καταχωρηθεί επίσημα και οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν πράγματι είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Εναέριες φωτογραφίες δείχνουν μια φάρμα που είναι κυκλωμένη από δέντρα και τρία κτήρια με ένα κήπο. Κάποιες πόρτες φαίνεται πως είναι καλυμμένες από ψηλά χόρτα, σαν να μην ζούσε άνθρωπος εκεί.

Ένας 58χρονος άνδρας, ο οποίος επίσης δεν κατονομάστηκε, συνελήφθη τη Δευτέρα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι νοίκιαζε το σπίτι και αρχικά κρατήθηκε για παρεμπόδιση της αστυνομικής έρευνας, αλλά φαίνεται πως είναι ύποπτος ως συνεργός του 67χρονου.

Τα έξι παιδιά βρίσκονται σε ασφαλή τοποθεσία και οι ειδικοί προσπαθούν να τα βοηθήσουν.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Dutch family found isolated at farm may have been held against their will, police say

By Melissa Gray, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ