ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στα social media: Καφετέρια βάφει τους σκύλους... panda λόγω «ανταγωνισμού»

Οργή στα social media: Καφετέρια βάφει τους σκύλους... panda λόγω «ανταγωνισμού»
Video Screen-Grab

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ιδιοκτήτης καφετέριας στην Κίνα, για την απόφασή του να βάφει σκύλους σαν... πάντα, προκειμένου να «σταθεί» στον ανταγωνισμό της αγοράς.

Το καφέ που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πόλη Τσενγκτού, κοντά στην «πατρίδα» των πάντα, προσφέρει επίσης υπηρεσίες βαφής ζώων, για όσους θέλουν να μετατρέψουν τα κατοικίδιά τους σε πάντα.

«Κοστίζει 190 ευρώ η κάθε βαφή ζώου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καφέ, υποστηρίζοντας ότι η βαφή προέρχεται από την Ιαπωνία και πως δεν απειλείται η υγεία των ζώων.

Ωστόσο, ένα βίντεο με βαμμένα τσόου τσόου βαμμένα σαν πάντα που αναρτήθηκε στα social media πυροδότησε κύμα αντιδράσεων. Τα σκυλάκια τριγυρνούν στους χώρους της καφετέριας, ενώ οι πελάτες ενθαρρύνονται από το προσωπικό να παίξουν μαζί τα χαριτωμένα τετράποδα, παράλληλα με το γεύμα τους.

Φιλόζωοι και ακτιβιστές προειδοποιούν πως οι βαφές είναι αφύσικες για τα ζώα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.

Μάλιστα, η φιλοζωική οργάνωση PETA υπενθύμισε το παράδειγμα ενός σκύλου, που το 2018 είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα από βαφή για ανθρώπους, η οποία είχε εφαρμοστεί πάνω σε ολόκληρο το σώμα του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το καφέ ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Weibo πως δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες βαφής.

Με πληροφορίες από Chinese cafe paints dogs to look like giant pandas, by Eric Cheung, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ