ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε νέο «φορτηγό της φρίκης» στη Γαλλία: Σώοι οκτώ μετανάστες

Εντοπίστηκε νέο «φορτηγό της φρίκης» στη Γαλλία: Σώοι οκτώ μετανάστες
ASSOCIATED PRESS / OLIVIER MATTHYS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οκτώ μετανάστες, μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής, έχοντας υποστεί ελαφρά υποθερμία, σε ένα φορτηγό ψυγείο στο λιμάνι του Καλαί και οι δύο Ρουμάνοι οδηγοί του οχήματος τέθηκαν υπό κράτηση, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

Η πυροσβεστική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι παρέλαβε τους μετανάστες «με ελαφρά υποθερμία» λίγο μετά τις 05.00 το πρωί τοπική ώρα και τους μετέφερε στο νοσοκομείο του Καλαί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι μετανάστες, που υποστήριξαν ότι είναι Αφγανοί, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στο φορτηγό, στο λιμάνι, πριν από την επιβίβαση του οχήματος σε ένα φέριμποτ με προορισμό τη Βρετανία, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, που επιβεβαίωσαν μια πληροφορία της εφημερίδας La Voix du Nord.

Μέσα στο κοντέινερ η θερμοκρασία ήταν στους περίπου 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι δύο οδηγοί του φορτηγού, ρουμανικής υπηκοότητας, κρατούνται. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού και η διαδρομή που ακολουθούσε.

Αγωνία στο Βιετνάμ για τα θύματα του Έσεξ

Την ίδια στιγμή, η αγωνία αυξάνεται σήμερα στο Βιετνάμ για τις οικογένειες των μεταναστών που περιμένουν να μάθουν αν συγγενείς τους είναι μεταξύ των 39 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε φορτηγό ψυγείο το οποίο εντοπίστηκε την Τετάρτη κοντά στο Λονδίνο.

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια απαγγέλθηκαν εναντίον του οδηγού του φορτηγού ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό του οχήματος σε βιομηχανική περιοχή περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι 31 άνδρες και οι οκτώ γυναίκες που βρέθηκαν νεκροί κατάγονταν από την Κίνα, αμφιβολίες άρχισαν να εγείρονται όταν πολλές οικογένειες από το Βιετνάμ δήλωσαν ότι φοβούνται πως συγγενείς τους είναι μεταξύ των θυμάτων.

Πιστεύεται μάλιστα ότι τα περισσότερα θύματα κατάγονταν από φτωχά χωριά στο κέντρο του Βιετνάμ, όπου ολοένα και περισσότερες οικογένειες αποκαλύπτουν πληροφορίες για τις τελευταίες συνομιλίες που είχαν με τους συγγενείς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ