ΚΟΣΜΟΣ

Πώς έφηβοι κατάφεραν να γλιτώσουν από καρχαρίες που τους είχαν περικυκλώσει

Πώς έφηβοι κατάφεραν να γλιτώσουν από καρχαρίες που τους είχαν περικυκλώσει
Facebook/ Western Australia Police

Ώρες αγωνίας πέρασαν τρεις έφηβοι που έκαναν ψαροντούφεκο το απόγευμα του Σαββάτου στον κόλπο Χάμελιν στην Αυστραλία, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κοπάδι καρχαριών.

Ο 17χρονος Emilio Gianfancesco και οι 16χρονοι Jedd Falloon και Toby Howe κατόρθωσαν να γλιτώσουν χωρίς κανέναν τραυματισμό, κολυμπώντας σε έναν μικροσκοπικό ύφαλο, όπου παρέμειναν για δύο ώρες περιμένοντας για βοήθεια.

Όπως ανέφερε ο ένας εκ των τριών αγοριών, αρχικά εμφανίστηκε ένας καρχαρίας, ο οποίος κινείτο με αστραπιαία ταχύτητα και παραλίγο να τους επιτεθεί.

Αμέσως εμφανίστηκαν τουλάχιστον πέντε καρχαρίες ακόμα, οι οποίοι περικύκλωσαν τον ύφαλο, κάνοντας επαναλαμβανόμενους κύκλους γύρω από αυτόν.

Τα αγόρια καλούσαν σε βοήθεια και σύμφωνα με τοπικό μέσο, κατόρθωσαν να τραβήξουν την προσοχή του κοριτσιού του Falloon που τους περίμενε στην παραλία και η βοήθεια έφτασε.

Στο σημείο έφτασε ένα διασωστικό ελικόπτερο και βάρκα της εθελοντικής ομάδας διάσωσης.

Οι δύτες πέταξαν στη θάλασσα ένα ψάρι και αμέσως εμφανίστηκαν πέντε με έξι καρχαρίες, περίπου τριών μέτρων, οι οποίοι άρχισαν να «δίνουν μάχη» για το ψάρι.

Στη συνέχεια προχώρησαν στη διάσωση των αγοριών, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή, χωρίς να έχουν υποστεί κάποιον τραυματισμό.

«Δεν πιστεύαμε ότι θα έρθει κάποιος επειδή είχε περάσει κάποια ώρα, αλλά την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να πηδήξουμε μέσα, ακούσαμε το ελικόπτερο να πλησιάζει από το λόφο», ανέφερε το ένα αγόρι.

Οι τρεις έφηβοι ανακουφισμένοι που τελείωσε η περιπέτεια που έζησαν, ευχαρίστησαν την ομάδα διάσωσης που τους μετέφερε σώους και αβλαβείς, λέγοντας ότι αν δεν είχαν εμφανιστεί, θα είχαν κολλήσει εκεί πέρα.

Η αστυνομία ανέβασε μία αεροφωτογραφία από τη διάσωση στη σελίδα της στο Facebook, με την εξής λεζάντα: «Καλά συντονισμένη διάσωση από όλους στην Augusta – ειδικά τους εθελοντές!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ