ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνέλαβαν τζιχαντιστές του ISIS – Ετοίμαζαν επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Συνέλαβαν τζιχαντιστές του ISIS – Ετοίμαζαν επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη
AP Photo

Τρεις υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι φαίνεται ότι ετοίμαζαν επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, ανήμερα της εθνικής επετείου στη χώρα, συνέλαβαν σήμερα οι τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με το CNN Turk, οι συλλήψεις έγιναν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής σε πέντε διευθύνσεις στις περιοχές Fatih, Ataşehir και Sancaktepe.

Κατά τη διάρκεια των επιδρομών στις εν λόγω διευθύνσεις βρέθηκαν όπλα, σφαίρες, οργανωτικά έγγραφα και ψηφιακό υλικό, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι ύποπτοι παρακολουθούνταν εδώ και μέρες από την τουρκική αστυνομία, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαπιστώσει ότι αφού είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο από τη συνοικία Σαντζάκτεπε, στη συνέχεια το πάρκαραν με ψεύτικες πινακίδες κοντά στη νομαρχία Κωνσταντινούπολης στο Φατίχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους υπόπτους είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για μεγάλο διάστημα ως μέλος της οργάνωσης, ενώ ο αδελφός του άλλου πέθανε στη Συρία σε μάχες του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, σε 26 συλλήψεις υπόπτων για τις διασυνδέσεις τους με την τρομοκρατική οργάνωση προχώρησαν οι Αρχές και στην Προύσα.

Σύμφωνα με το Anadolu, στους υπόπτους περιλαμβάνονται 12 Σύροι υπήκοοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ