ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Νεκρός ο διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Τραμπ: Νεκρός ο διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι
(AP Photo/Evan Vucci)

Νεκρός είναι και ο διάδοχος του επικεφαλής του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, όπως έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο twitter.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο διάδοχος του αλ Μπαγκντάντι εξουδετερώθηκε από τον αμερικανικό στρατό.

«Μόλις επιβεβαίωσα ότι ο νούμερο ένα διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι εξουδετερώθηκε από τον αμερικανικό στρατό. Κατά πάσα πιθανότητα θα έπαιρνε τη θέση του ως επικεφαλής – Τώρα είναι επίσης νεκρός!», έγραψε ο Τραμπ χαρακτηριστικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο, ωστόσο χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek, ανέφερε ότι ο ίδιος ο αλ Μπαγκντάντι είχε επιλέξει τον Αύγουστο τον Αμπντουλάχ Καρντάς για να διαχειρίζεται τις «μουσουλμανικές υποθέσεις» της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση αυτή είχε κυκλοφορήσει μέσω του «πρακτορείου» των τζιχαντιστών Amaq.

Ελάχιστες πληροφορίες είναι γνωστές για τον Καρντάς, έναν πρώην στρατιωτικό που κάποτε υπηρετούσε τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Qardash Mugshot

O Καρντάς / Wikipedia

Σημειώνεται ότι την Κυριακή σε μια δέυτερη επιδρομή στη βόρεια Συρία σκοτώθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος -και «δεξί χέρι» του αλ Μπαγκντάντι-, Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ.

Ο Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ «σκοτώθηκε», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας όπου επικρατούν οι Κούρδοι μαχητές, σύμμαχοι της Ουάσιγκτον για χρόνια στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αλ Μουχατζίρ «στοχοθετήθηκε» στο χωριό Άιν αλ Μπαϊντά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χαλέπι, κοντά στην πόλη Τζαραμπλούς, στα σύνορα με την Τουρκία, είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει σε μήνυμά του στο Twitter ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαζλούμ Άμπντι.

Ο αλ Μπαγκντάντι, ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης, σκοτώθηκε σε μια επιδρομή, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, της οποίας ηγήθηκαν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία και όπως σημειώνει το Reuters, ο Τραμπ παρουσίασε με ασυνήθιστες λεπτομέρειες την επιχείρηση, σε ένα διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, που μεταδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Η σορός του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ερρίφθη στη θάλασσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ