ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τον σάλο ήρθε η απόλυση: Έδιωξαν Κινέζο πιλότο λόγω μίας φωτογραφίας

Μετά τον σάλο ήρθε η απόλυση: Έδιωξαν Κινέζο πιλότο λόγω μίας φωτογραφίας
Φωτογραφία Αρχείου AP Photo/Matt Dunham

Κινέζος πιλότος, ο οποίος άφησε μία γυναίκα να μπει στο κοκ-πιτ του αεροσκάφους που πιλοτάριζε για να ποζάρει για μία φωτογραφία, απολύθηκε. Η εικόνα δημοσιεύτηκε στα social media, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων σχετικά με την μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το CNNi, η γυναίκα ανήρτησε τη φωτογραφία στο Weibo, μία πλατφόρμα παρόμοια με το Twitter. Καθόταν στη θέση του πιλότου και χαμογελούσε στην κάμερα.

«Ευγνωμονώ τον πιλότο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη», ανέφερε στην ανάρτηση.

Η γυναίκα είναι φοιτήτρια, η οποία κάνει μαθήματα για να γίνει αεροσυνοδός. Είναι άγνωστο εάν έχει κάποια προσωπική σχέση με τον πιλότο.

Δυστυχώς για την ίδια και για τον πιλότο, ένας blogger που ειδικεύεται σε θέματα πτήσεων, είδε την φωτογραφία και επέπληξε τον εργαζόμενο για την απερισκεψία του. Διαπίστωσε ότι το συμβάν σημειώθηκε σε ένα αεροσκάφος της Air Guilin και άσκησε κριτική στην αεροπορική για τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 191105161947 china woman cockpit updated

Πηγή: CNNi

Μετά τον σάλο, η γυναίκα διέγραψε την ανάρτησή της, η φωτογραφία, όμως, είχε ήδη γίνει viral. Η δημοσίευση του blogger μετρά, μέχρι στιγμής, 22.000 like.

H Air Guilin επιβεβαίωσε πως το περιστατικό έγινε πράγματι σε δική της πτήση στις 4 Ιανουαρίου. Σε ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως απομάκρυνε τον πιλότο και του απαγόρευσε να πιλοτάρει δια βίου καθώς παραβίασε τους κανόνες αεροπλοΐας, ενώ ελήφθησαν μέτρα και κατά άλλων μελών του πληρώματος.

«Επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε αντιεπαγγελματική και ανάρμοστη πράξη που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια. Θα ενισχύσουμε τους αυστηρούς κανονισμούς μας για να αποφύγουμε επανάληψη τέτοιων γεγονότων».

«Αυτό βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών», σημείωσε ένας χρήστης των social media, ενώ άλλος διερωτήθηκε «πώς ένας επαγγελματίας δεν καταλαβαίνει τους βασικούς κανόνες ασφαλείας;»

Chinese pilot grounded after photo of woman in cockpit sparks outrage, by Eric Cheung, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ