ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Βρετανία: Έκλεισε παιδικός σταθμός μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών

Σάλος στη Βρετανία: Έκλεισε παιδικός σταθμός μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Οι βρετανικές Αρχές έκλεισαν έναν παιδικό σταθμό στο Τόρκουεϊ το πλαίσιο έρευνας κατά ενός εφήβου εργαζομένου του, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ντετέκτιβ έχουν επικοινωνήσει με περισσότερες από 100 οικογένειες, για να διερευνήσουν κάθε ενδεχόμενο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης γνωστοποίησε πως αριθμός παιδιών, ηλικίας ακόμη και 2 ετών, ενδέχεται να έχει πέσει θύμα του υπόπτου, ωστόσο δεν έδωσε ακριβές νούμερο. Πηγή της Daily Mail ισχυρίστηκε πως ο αριθμός των θυμάτων ίσως είναι 12.

Ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και η αστυνομία διευκρίνισε πως διώκεται για «σεξουαλικά εγκλήματα», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ακόμη, σημείωσε πως έχει στη διάθεσή της υλικό 250 ωρών από κάμερες ασφαλείας μέσα στον παιδικό σταθμό, το οποίο εξετάζεται. Βάσει αυτού του υλικού, οι Αρχές έχουν αναγνωρίσει ορισμένα πιθανά θύματα.

«Έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, σχετικά με την έρευνά μας».

Η έρευνα θεωρείται ότι θα διαρκέσει εβδομάδες, ακόμη και μήνες, ενώ τονίζεται ότι τα μέλη του προσωπικού δεν είχαν λάβει γνώση των συμβάντων.

Επίσης, οι Αρχές έχουν διευκρινίσει πως δεν γίνεται λόγος περί ασέλγειας.

Ο παιδικός σταθμός είναι ιδιωτικός και φροντίζει παιδιά ηλικίας από 2 έως και 5 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ