ΚΟΣΜΟΣ

Άγρια επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός επιχειρεί να πατήσει διαδηλωτές με τη μηχανή του

Άγρια επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός επιχειρεί να πατήσει διαδηλωτές με τη μηχανή του
TWITTER

Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες τρία βίντεο στο Διαδίκτυο που απεικονίζουν σκηνές αστυνομικής βίας στο Χονγκ Κονγκ, που εξακολουθεί να μαστίζεται από μαζικές διαδηλώσεις.

Κάμερες ασφαλείας αλλά και ερασιτεχνικά πλάνα κατέγραψαν πρωτοφανή περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά διαδηλωτών.

Στο πρώτο βίντεο, ένας αστυνομικός βγάζει το υπηρεσιακό του περίστροφο και πυροβολεί εν ψυχρώ 21χρονο διαδηλωτή στο στήθος. Το θύμα, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σε ένα άλλο βίντεο, αστυνομικός φαίνεται να γκαζώνει με τη μηχανή του και να εφορμά πάνω σε ομάδα διαδηλωτών, για να τους πατήσει.

Σε ένα τρίτο βίντεο, διαδηλωτές φαίνονται να ρίχνουν εύφλεκτο υγρό σε έναν άνδρα που διαπληκτίστηκε μαζί τους και στη συνέχεια να του βάζουν φωτιά.

Ήδη από νωρίς τη Δευτέρα, δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, συνέπεια του νέου ξεσπάσματος βίας.

Σύμφωνα με το CNNi, οι οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών εκτείνονται σε όλο τον Χονγκ Κονγκ, ενώ στην πόλη έχει κηρυχθεί γενική απεργία.

Την Παρασκευή ένας 22χρονος φοιτητής σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σφοδρών επεισοδίων, γεγονός που έριξε ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά» των συγκρούσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ