ΚΟΣΜΟΣ

Η Ίζαμπελ & ο «άρχοντας»: Νέες αποκαλύψεις και βίντεο για τη δολοφονία φοιτήτριας στη Ρωσία

Η Ίζαμπελ & ο «άρχοντας»: Νέες αποκαλύψεις και βίντεο για τη δολοφονία φοιτήτριας στη Ρωσία
Screengrab

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο είδε το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της 24χρονης Αναστάσια Γιεστσένκο από τον διάσημο ιστορικό Όλεγκ Σοκολόφ.

Στο νέο υλικό φαίνεται το ζευγάρι, έναν χρόνο πριν το φονικό, να χορεύει σε εκδήλωση για τον Ναπολέοντα και τη ζωή του.

Ντυμένοι και οι δύο με ρούχα εποχής και πίνοντας σαμπάνια, χαμογελούν στην κάμερα και συνομιλούν με άλλα ζευγάρια.

Το βίντεο δημοσιοποίησε η Daily Mail.

«Τη φώναζε Ιζαμπέλ»

Γνωστές έγιναν και άλλες σοκαριστικές λεπτομέρειες για την αλλόκοτη σχέση του ιστορικού και της φοιτήτριας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, ο 63χρονος ζούσε σε άλλη εποχή στο μυαλό του, συμβιώντας μάλιστα με την 24χρονη.

Ο συνάδελφος του ιστορικού, Andrei Kurkin, μίλησε στη ρωσική εφημερίδα και έκανε λόγο για έναν «δύσκολο άνθρωπο»:

«Ήξερα τον Όλεγκ εδώ και 15 χρόνια περίπου. Συναντιόμασταν αρκετά συχνά και είχαμε πολλές συζητήσεις. Τον επισκεπτόμουν. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι δύσκολός άνθρωπος. Την ίδια στιγμή όμως και πολύ γοητευτικός. Η επικοινωνία μαζί του έβγαινε πάντα αβίαστα».

Αποκάλυψε, μάλιστα, λεπτομέρειες για την ημέρα που γνώρισε την Αναστάσια Γιεστσένκο, την οποία ο συνάδελφός του τού σύστησε ως φίλη του. Εκείνος ωστόσο, αντιλήφθηκε ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σοκολόφ αποκαλούσε τη σύντροφό του «Ιζαμπέλ».

«Μου έδειξε το βιβλίο του "Ο Ισπανικός Πόλεμος και το Μυστικό των Ναϊτών". Ήταν ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Μου είπε ότι ο κεντρικός χαρακτήρας, μια Ισπανίδα ονόματι Ινέσα, ήταν εμπνευσμένη από την Αναστάσια και ο πρωταγωνιστής, ένας πανέξυπνος Γάλλος αξιωματικός, από τον ίδιο» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Kurkin.

Η αλλόκοτη παράκληση

«Μου είπε, εάν γίνεται, θα ήθελα να με αποκαλείςσερ” (από το αγγλικό “sire”, δηλ. “άρχοντα”). Δεν έδωσα σημασία. Βλέπετε, όλες αυτές οι υπερβολές, η τόσο βαθιά ενασχόληση με το αντικείμενό μας, εκλαμβάνονταν από όλους μας ως μικρές αδυναμίες ενός σπουδαίου άνδρα. Βέβαια, κατά την άποψή μου, δεν ήξερε πώς να αποστασιοποιείται. Πρέπει να μπορείς να κοιτάς τα πράγματα με την αντικειμενική ματιά του ιστορικού. Έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου που είχε γεννηθεί σε άλλη εποχή» αποκάλυψε ο Kurkin.

Η Αναστάσια πάντως, απευθυνόταν στον ιστορικό ως «άρχοντα». Ο συνάδελφός του δεν θυμάται να είχε ακούσει το κορίτσι να αποκαλεί τον ηλικιωμένο εραστή της με το όνομά του.

«Ήταν αυτοάμυνα»

Χθες, Τρίτη, ο Σοκολόφ ομολόγησε πως την περασμένη εβδομάδα πυροβόλησε τη Γιεστσένκο, πριν την διαμελίσει και πετάξει τα κομμάτια σε ποταμό κοντά στο σπίτι του.

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρωσία: Το βίντεο που «καίει» τον ιστορικό και τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία

Ωστόσο, επιμένει πως ήταν «αυτοάμυνα» καθώς η σύντροφός του τού «επιτέθηκε με μαχαίρι» κατά τη διάρκεια του καυγά τους.

Το βράδυ της Τρίτης, στον 63χρονο ιστορικό απαγγέλθηκε και επισήμως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ τέθηκε υπό κράτηση για δύο μήνες, ώσπου να διεξαχθεί η δίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ