ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους Τουρκοκύπριους με αποφασιστικότητα

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους Τουρκοκύπριους με αποφασιστικότητα
AP Photo/Burhan Ozbilici

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της ΤουρκίαςΜεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε στην 36η επέτειο από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

«Μοιραζόμαστε τη χαρά της Ημέρας της Δημοκρατίας για τους Τουρκοκυπρίους. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη ΤΔΒΚ αποφασιστικά στα διεθνή φόρα», αναφέρει ο Τσαβούσογλου σε ανάρτησή του στο Twitter, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία της σημαίας του ψευδοκράτους.

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι ο ΟΗΕ έχει ρητά καταδικάσει την παράνομη, αποσχιστική και άκυρη αυτή οντότητα, κάνοντας λόγο για θλιβερή επέτειο των 36 ετών από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Χθες, Πέμπτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, προσθέτοντας ότι «όπως εξαλείψαμε τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν και από δω και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους με τον ίδιο τρόπο».

«Δυστυχώς οι προσπάθειες που για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη πολιτική λύση του Κυπριακού δεν είχαν ανταπόκριση στον νότο της Κύπρου».

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσέγγισε τον διαμοιρασμό στη βάση της πολιτικής ισότητας με τον ‘τουρκοκυπριακό λαό’ και οι προσπάθειες για λύση συνεχώς αποτυγχάνουν. Η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων οι οποίοι μέχρι σήμερα κατέβαλαν προσπάθειες για την διευκόλυνση της πολιτικής λύσης συνεχίζεται επίμονα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ