ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Αλβανία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση παιδιού μέσα από τα συντρίμμια

Σεισμός στην Αλβανία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση παιδιού μέσα από τα συντρίμμια
Screengrab

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στην Αλβανία, η οποία «χτυπήθηκε» τα ξημερώματα από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σε ένα από τα κτήρια που κατέρρευσαν από τον σεισμό, εγκλωβίστηκε και ένα μικρό αγόρι. Βίντεο από τη συγκλονιστική διάσωσή του δόθηκε στη δημοσιότητα από τοπικό μέσο.

Δίπλα του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρισκόταν νεκρή μία ηλικιωμένη γυναίκα, πιθανώς συγγενής του.

Στο βίντεο φαίνονται πολίτες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τον μικρό από τα συντρίμμια με τα χέρια τους, ενώ ταυτοχρόνως σκαπτικό μηχάνημα επιχειρεί να απομακρύνει ερείπια.

Προσοχή σκληρό βίντεο!

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 150 τραυματίστηκαν μετά τον ισχυρό σεισμό.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έχει καταγράψει αρκετούς μετασεισμούς, μεταξύ των οποίων και μια δόνηση 5,3 βαθμών Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Associated Press, το υπουργείο Άμυνας της χώρας επιβεβαίωσε ότι νεκρός είναι ένας άνδρας από την επαρχία Κούρμπιν, ο οποίος πήδηξε από παράθυρο του σπιτιού του για να σωθεί.

Το δεύτερο θύμα, που κατοικούσε στο Δυρράχιο, καταπλακώθηκε από κτήριο.

Μάλιστα, στο σημείο έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό άλλων ανθρώπων, που βρίσκονταν μέσα στο ίδιο κτήριο την ώρα του σεισμού.

Νεκροί σε συντρίμμια κτηρίου εντοπίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας και ένας άνδρας και μια γυναίκα στην περιοχή Thumane -36χλμ βόρεια των Τιράνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ