ΚΟΣΜΟΣ

ΔΟΕ: Μια ομάδα από πρόσφυγες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

ΔΟΕ: Μια ομάδα από πρόσφυγες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
Getty

Μια ομάδα από αθλητές- πρόσφυγες θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το επόμενο καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την επίσκεψη του στο κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα.

Θα αποτελείται από 5-10 αθλητές και στόχος της, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, θα είναι να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για το προσφυγικό. Η ομάδα θα αγωνιστεί κάτω από την Ολυμπιακή σημαία, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με αθλητές από άλλες χώρες όπως η Γιουγκοσλαβία το 1992, το Ανατολικό Τιμόρ το 2000 και το Νότιο Σουδάν το 2012.

Σύμφωνα με την ΔΟΕ οι υποψήφιοι για την ώρα είναι ένας αθλητής τζούντο από το Κονγκό που ζει στη Γερμανία, μια κολυμβήτρια από τη Συρία που ζει στη Γερμανία και μια Ιρανή αθλήτρια του Τάε Κβο Ντο που ζει στο Βέλγιο.

Ο Μπαχ είπε ακόμα πως η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει και από ένα κέντρο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και πως ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους θα είναι και ένας πρόσφυγας. Φέτος, η λαμπαδηδρομία έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 21 Απριλίου , όπως κάθε φορά στην αρχαία Ολυμπία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ