ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί παράτησε το πανεπιστήμιο 9χρονο παιδί – θαύμα που σπούδαζε ηλεκτρολόγος μηχανικός

Γιατί παράτησε το πανεπιστήμιο 9χρονο παιδί – θαύμα που σπούδαζε ηλεκτρολόγος μηχανικός
CNNi

Την απόφαση να εγκαταλείψει τις σπουδές του έλαβε η οικογένεια του 9χρονου Λόρεντ Σίμονς, το παιδί-θαύμα από το Βέλγιο που σε ηλικία 8 ετών εισήχθη σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας προκειμένου να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός.

 

Η απόφαση να εγκαταλείψει ο μικρός τις σπουδές του πάρθηκε έπειτα από διαφωνία της οικογένειάς του με τις αρχές του πανεπιστημίου αναφορικά με τον χρόνο αποφοίτησής του.

Ο 9χρονος Λόρεντ είχε προκαλέσει αίσθηση τον περασμένο Νοέμβριο όταν η είδηση ότι ετοιμαζόταν να αποφοιτήσει τον Δεκέμβριο από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Αϊντχόφεν είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

Όπως αναφέρει το CNNi, το πανεπιστήμιο συνέστησε ο μικρός να ολοκληρώσει τις σπουδές του στα μέσα του 2020, αντί για το τέλος Δεκεμβρίου, καθώς εκκρεμούν ακόμη κάποιες εξετάσεις που ο νεαρός φοιτητής πρέπει να περάσει.

1


Πηγή: CNNi

«Θα ήταν, ακόμη κι έτσι, μια εξαιρετικά σύντομη διάρκεια φοίτησης», δήλωσε το πανεπιστήμιο σε επικοινωνία με το CNNi. Φαίνεται ωστόσο ότι ο πατέρας του μικρού, Αλεξάντερ Σίμονς, επιθυμούσε ακόμη πιο… fast track πτυχίο.

«Επαναλάμβανε συνεχώς την επιθυμία του να αποκτήσει ο γιος του το πτυχίο του στην ηλικία των 9, γεγονός που σημαίνει ότι θα έπρεπε να ολοκληρώσει με επιτυχία μέσα σε δέκα μήνες σπουδές που φυσιολογικά διαρκούν τρία χρόνια», αναφέρει η δήλωση του πανεπιστημίου.

Ο ίδιος ο πατέρας, γιατρός στο επάγγελμα, απαντά από τη μεριά του ότι αρχικά το πανεπιστήμιο είχε συναινέσει στο επιταχυμένο χρονοδιάγραμμα. Μιλώντας στο CNNi, αποκάλυψε επίσης ότι ο γιος του έλαβε μία πρόταση για ντοκτορά σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η πρόταση ήταν, σύμφωνα πάντα με τον πατέρα, που οδήγησε το πανεπιστήμιο στην απόφαση να παρατείνει τον χρόνο σπουδών του παιδιού.

«Ο τρόπος διαχείρισης του θέματος δεν είναι σωστός. Ο Λόρεντ δεν είναι ιδιοκτησία τους», υποστηρίζει.

Το πανεπιστήμιο από την πλευρά του αντιδρά στις αιτιάσεις της οικογένειας τονίζοντας: «Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους φοιτητές μας για εμάς. Η απογοήτευση δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει κίνητρο για κάποιον», ενώ προσθέτει ότι «λυπάται» για την απόφαση της οικογένειας να απορρίψουν το νέο χρονοδιάγραμμα.

Laurent Simons, 9-year-old prodigy, leaves university without graduating, by Jack Guy, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ