ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστική διάσωση: Μετανάστης μπήκε σε φλεγόμενο διαμέρισμα και έσωσε ανάπηρο άνδρα

Συγκλονιστική διάσωση: Μετανάστης μπήκε σε φλεγόμενο διαμέρισμα και έσωσε ανάπηρο άνδρα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Darko Vojinovic

Ένας μετανάστης από τη Σενεγάλη έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο προκείμενου να σώσει έναν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι που βρισκόταν μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα.

Ο πλανόδιος πωλητής Gorgui Lamine περπατούσε στην πόλη Ντένια της Ισπανίας όταν άκουσε φωνές από κοντινό κτήριο, έξω από το οποίο είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου. Αφού ρώτησε τι συνέβη, αποφάσισε να επέμβει.

«Μου είπαν πως έχει εγκλωβιστεί ένας άνδρας σε διαμέρισμα. Δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα. Άφησα τα πράγματά μου και άρχισα να σκαρφαλώνω», δήλωσε ο 20χρονος στο πρακτορείο Reuters.

Ο νεαρός ανέβηκε στο μπαλκόνι, μπήκε μέσα στον χώρο και τρέχοντας μέσα στις φωτιές, έφτασε στον εγκλωβισμένο. Τον σήκωσε στους ώμους του και τον κατέβασε από μία σκάλα που είχε στήσει γείτονας έξω από το παράθυρο όταν αντιλήφθηκε τι συνέβη.

«Εάν δεν τον είχε βγάλει έξω από το κτήριο, δεν θα είχε επιβιώσει. Του έσωσε τη ζωή, κυριολεκτικά», ανέφερε κάτοικος της γειτονιάς.

Ο μετανάστης από την πλευρά του δήλωσε ότι εγκατέλειψε αμέσως το σημείο, καθώς πανικοβλήθηκε μήπως τον κυνηγήσουν οι Αρχές:

«Εάν οι αστυνομικοί με έβλεπαν, θα μου έπαιρναν τα προϊόντα. Εάν το έκανα αυτό, δεν θα είχαμε να φάμε αύριο», δήλωσε ο 20χρονος, ο οποίος ζει με τη σύντροφό του και έχουν μία κορούλα επτά μηνών.

Οι ισπανικές Αρχές μετά την αξιοθαύμαστη αυτή διάσωση εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν άδεια παραμονής στον Gorgui Lamine.

Η ιστορία αυτή έχει ομοιότητες με την περίπτωση του μετανάστη από το Μαλί ο οποίος πέρυσι διέσωσε στο Παρίσι ένα αγόρι που κρεμόταν από το μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ