ΚΟΣΜΟΣ

Αναβλήθηκε, μετά από 14 ώρες συζητήσεων, η ψηφοφορία για την παραπομπή Τραμπ

Αναβλήθηκε, μετά από 14 ώρες συζητήσεων, η ψηφοφορία για την παραπομπή Τραμπ
ASSOCIATED PRESS

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τελικά η προκαταρκτική ψηφοφορία για την έγκριση του κατηγορητηρίου ενόψει της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη δικαιοσύνη, καθώς οι Δημοκρατικοί ανέλαβαν τη διαδικασία μετά από μαραθώνια συνεδρίαση.

 

Η εξέλιξη προκάλεσε την οργή των Ρεπουμπλικανών καθώς η επιτροπή αναμενόταν να εγκρίνει τις δύο κατηγορίες αργά την Πέμπτη, ώστε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς ότι θέλουν να κάνουν την ψηφοφορία τηλεοπτικό θέαμα, ενώ οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους ανταπάντησαν ότι η καθυστέρηση της διαδικασίας οφειλόταν στους Ρεπουμπλικάνους.

Κι ενώ η μαραθώνια συνεδρίαση, διάρκειας άνω των 14 ωρών, έμοιαζε να ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων Τζέρι Νάντλερ έστειλε τους κοινοβουλευτικούς στα σπίτια τους και τους κάλεσε να επιστρέψουν για να ψηφίσουν σήμερα στις 10:00 [τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας].

Ερωτηθείσα γιατί η διαδικασία δεν διεξήχθη χθες Πέμπτη όπως ήταν προγραμματισμένο, η Μέρι Γκέι Σκάνλον, Δημοκρατική βουλευτήςς και νομικός, μέλος της επιτροπής, δήλωσε ότι «στον αμερικανικό λαό αξίζει να δει την ψηφοφορία».

Ο Τραμπ αναμένεται να γίνει ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ