ΚΟΣΜΟΣ

12χρονος πήρε τον σκύλο και έφυγε με... αυτοκίνητο από φλεγόμενο σπίτι

12χρονος πήρε τον σκύλο και έφυγε με... αυτοκίνητο από φλεγόμενο σπίτι
Dalwallinu Police

Ένας 12χρονος στην Αυστραλία κατάφερε να σωθεί μαζί με τον σκύλο του όταν το σπίτι τους τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο μικρός, με το που αντιλήφθηκε την πυρκαγιά, άρπαξε αμέσως τα κλειδιά του ημιφορτηγού του αδελφού του και οδήγησε προς ένα ασφαλές σημείο.

Ο Λούκας Στάροκ ήταν μόνος του στο σπίτι την Κυριακή, καθώς ο πατέρας και ο αδελφός του είχαν μεταβεί στο Μογκάμπερ, 128 χλμ. βορειοδυτικά του Περθ, στη δυτική Αυστραλία, όταν η φωτιά πλησίασε το σπίτι.

Συνειδητοποιώντας ότι οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά και ότι δεν θα προλάβαινε να φτάσει στο σημείο συνάντησης που του είχε ορίσει ο πατέρας του όταν πληροφορήθηκε για τη φωτιά, ο μικρός πήρε τον σκύλο της οικογένειας και τα κλειδιά του ημιφορτηγού και έφυγε, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η αστυνομία.

Οι άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρήκαν το αγοράκι και τον σκύλο μέσα ημιφορτηγό -το οποίο ο 12χρονος στάθμευσε στην άκρη του δρόμου- σώους και αβλαβείς.

«Ήταν υπέροχο που ήξερε να οδηγεί για να φύγει από εκεί. Είναι φανταστικό που τον βρήκαμε και τον απομακρύναμε από τον κίνδυνο», δήλωσε ο αρχιφύλακας Μάικλ Ντέιλι στο δίκτυο ABC.

Ο Άιβαν Στάρακ, ο πατέρας του Λούκας, δήλωσε ότι έμαθε στον γιο του να οδηγεί όταν ήταν επτά ετών.

«Τον μάθαμε να οδηγεί από τα επτά του για περιπτώσεις όπως αυτή και είμαι πολύ περήφανος που έκανε ακριβώς αυτό που τον μάθαμε», δήλωσε στο ABC ο Άιβαν Στάροκ.

Ο Λούκας Στάροκ είναι ένας από τους χιλιάδες Αυστραλούς που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εν μέσω της εθνικής κρίσης με τις δασικές πυρκαγιές.

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, περισσότερα από 680 σπίτια έχουν καταστραφεί και σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εκτάρια δασικών εκτάσεων έχουν απανθρακωθεί, ενώ οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν αυτή την εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ