ΚΟΣΜΟΣ

Κολοράντο: Αιματηρή σύρραξη λεσχών μοτοσικλέτας με ένα νεκρό και 7 τραυματίες

Κολοράντο: Αιματηρή σύρραξη λεσχών μοτοσικλέτας με ένα νεκρό και 7 τραυματίες

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης, σε έκθεση με μοτοσικλέτες στο Ντένβερ του Κολαράντο, το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε όταν η τοπική αστυνομία ενημερώθηκε για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα σε εκθεσιακό κέντρο. Δύο αντίπαλες λέσχες μοτοσικλετών «ενδεχομένως» να εμπλέκονται στις βιαιοπραγίες στην έκθεση Μοτοσικλέτας του Κολοράντο, είπε στη συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας, Robert White.

Ένας μάρτυρας, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, ανέφερε στη Denver Post ότι στην επίθεση εμπλέκονται αντίπαλες συμμορίες μοτοσικλετιστών. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε μετά τους πυροβολισμούς δείχνει τους αστυνομικούς να συνομιλούν με ομάδες αντρών που φορούσαν μπουφάν με σήματα λέσχης μοτοσικλετιστών.
Ο White είπε ότι μέσα στην αίθουσα του National Western Complex βρισκόντουσαν περίπου 10.000 άνθρωποι, όταν “έπεσαν” οι πυροβολισμοί. Οι ερευνητές σκέφτονται ότι δύο ή και περισσότερα άτομα αντάλλαξαν πυροβολισμούς, σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, αλλά η αιτία του πυροβολισμού είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ένα άτομο πυροβολήθηκε θανάσιμα και τρεις τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς, είπε ο White. Ένα άτομο μαχαιρώθηκε και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μάχης, πρόσθεσε. Ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη. «Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν πρόκειται για συμμορία μοτοσικλετιστών ή για μέλη κάποιας λέσχης μοτοσικλετιστών» δήλωσε ο επικεφαλής.

Η προγραμματισμένη για σήμερα, 38η ετήσια έκθεση ακυρώθηκε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αλλά το event του Arena cross θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής, στο National Western Complex. Το Arenacross δεν έχει καμία σχέση με την έκθεση, επιβεβαιώνει η ανακοίνωση. Άνθρωποι που ήταν μέσα στην αίθουσα την ώρα της επίθεσης είπαν πως όλα συνέβησαν γρήγορα. Η Britney Shaw, η οποία εργάζεται σε ένα περίπτερο της έκθεσης με κοσμήματα, είπε στην Denver Post πως είδε μια ομάδα περίπου 50 ανδρών να διαπληκτίζεται στις σκάλες, οι οποίες λίγο αργότερα καλύφθηκαν με αίμα.

Ο Bob Cook, ο οποίος διαθέτει στην έκθεση περίπτερο με δερμάτινα είδη, είπε στην Denver Post πως άκουσε πυροβολισμούς και είδε τους ανθρώπους να κρύβονται κάτω από τα τραπέζια. Δεν ήξερε ποιος προκάλεσε τον πυροβολισμό, αλλά είπε ότι κάποια λεπτά αργότερα όλα σταμάτησαν και το πάτωμα γέμισε με αίματα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ρωτήθηκε αν τυχόν υπήρχαν αστυνομικοί την ώρα της επίθεσης μέσα στην έκθεση και ο White απάντησε ότι δεν ήξερε. Είπε, ωστόσο, «δεν εμπλέκονται αστυνομικοί του Ντένβερ». Η έκθεση του Σαββάτου συνεχίστηκε και μετά τον πυροβολισμό. Ο White, όμως, ρωτήθηκε γιατί η έκθεση δεν έκλεισε αμέσως, κι εκείνος απάντησε πως ο χώρος ήταν ασφαλής λόγω της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει το κτίριο. Οι αρχές, όμως, αναφέρουν διαφορετικό αριθμό τραυματιών σε σχέση με το νοσοκομείο.

Ο White είπε ότι τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα, ένας γιατρός από το Κέντρο Υγείας του Ντένβερ είπε πως έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και τρεις είναι σε σταθερή κατάσταση. Ενώ, πριν από αυτό, το Κέντρο Υγείας του Ντένβερ έγραψε ότι εννέα άνθρωποι είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχή. Ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείο παρέμεινε κλειστό μέχρι περίπου τις 16:30 (18:30 ET), σύμφωνα με ένα tweet του ιατρικού κέντρου. «Θέλαμε να βεβαιωθείτε ότι το συμβάν δεν είχε εξαπλωθεί από την έκθεση στο νοσοκομείο», είπε ο White. Το κτήριο της έκθεσης βρίσκεται κοντά Denver Coliseum, που είχε αναφέρει η αστυνομία αρχικά ότι συνέβη το περιστατικό.

1 killed, 7 hurt in shootings, stabbing at Denver motorcycle show, police say
Ralph Ellis, by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ