ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Τουρκία μπορεί να αυξήσει την παρουσία drone στα Κατεχόμενα

Ερντογάν: Η Τουρκία μπορεί να αυξήσει την παρουσία drone στα Κατεχόμενα
(Daniel Leal-Olivas/Pool Photo via AP)

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε ότι «η Τουρκία μπορεί να αυξήσει την παρουσία μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη «Βόρεια Κύπρο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο τουρκικός στρατός, θα αγοράσει το τουρκικής κατασκευής οπλισμένο drone Songar, το οποίο είναι το πρώτο που φέρει πολυβόλα.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν «άνοιξε τα χαρτιά του» για τα περί αναθέρμανσης του διαλόγου για τον τουρκοϊσραηλινό αγωγό. «Το θέμα του Ισραήλ δεν είναι στην ατζέντα μέχρι τώρα. Εφόσον δεν είναι στην ατζέντα μας, δε θα είχε νόημα να το επαναφέρουμε» σημείωσε.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, καλά ενημερωμένη κυπριακή πηγή ανέφερε ότι οι σχεδιασμοί σε σχέση με το έργο που αφορά τον αγωγό EastMed προχωρούν κανονικά, και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση οποιουδήποτε.

Σημείωσε, πως υπάρχει αρκετό αέριο για όλα τα έργα αφού ήδη η Κύπρος έχει τα κοιτάσματα Γλαύκος και Καλυψώ, και το Ισραήλ το μισό κοίτασμα Λεβιάθαν για το οποίο ψάχνει ακόμα για αγοραστή.

Σε ό,τι αφορά το πότε θα γίνουν οι επόμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτό εξαρτάται, για καθαρά τεχνικούς λόγους, από το πότε θα ξεκινήσουν άλλες γεωτρήσεις στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ