ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η επιχείρηση ρυμούλκησης ακυβέρνητου πλοίου στον Ατλαντικό

Συνεχίζεται η επιχείρηση ρυμούλκησης ακυβέρνητου πλοίου στον Ατλαντικό
REUTERS / HANDOUT

Μια ύστατη προσπάθεια να εμποδίσουν ένα ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, το οποίο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση, να προσκρούσει στις γαλλικές ακτές στον Ατλαντικό, θα κάνουν οι Αρχές της Γαλλίας.

Το πλοίο "Modern Express", με σημαία Παναμά, αναμένεται να φτάσει τις ακτές κοντά στο γαλλικό θέρετρο Λα Ροσέλ μεταξύ της νύχτας της Δευτέρας και της Τρίτης το πρωί, εκτός αν τα συνεργεία διάσωσης καταφέρουν να συνδέσουν ένα σκοινί ρυμούλκησης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

me2

Τα 22 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν με ελικόπτερο την περασμένη Τρίτη όταν μια άγνωστη βλάβη έφερε το πλοίο σε επικίνδυνη κλίση. Τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να συνδέσουν σκοινί ρυμούλκησης στο πλοίο (που έχει μήκος 164 μέτρα), ενώ οι καιρικές συνθήκες διέκοψαν τις προσπάθειες χθες.

me3

Το πλοίο μετέφερε 3.600 τόνους ξυλείας και μηχανήματα οικοδομής από την Γκαμπόν στη Γαλλία, καθώς και 300 τόνους μαζούτ.

Οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι πιθανότητες ρύπανσης σε περίπτωση πρόσκρουσης είναι χαμηλές, αλλά ένα ειδικό πλοίο για την περίπτωση βρίσκεται στην περιοχή.

Μια ειδική ομάδα διάσωσης από την Ολλανδία κατάφερε να συνδέσει ένα σκοινί ρυμούλκησης αρχικά, ωστόσο αυτό έσπασε στη συνέχεια εξαιτίας θαλασσοταραχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ