ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ Σίσι με Τραμπ και Κόντε για το θέμα της Λιβύης

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ Σίσι με Τραμπ και Κόντε για το θέμα της Λιβύης
AP Photo/Evan Vucci

Την ανάγκη περιορισμού των «παράνομων ξένων επεμβάσεων» στα θέματα της Λιβύης, επεσήμανε στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη οι δύο ηγέτες, όπως ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι συζήτησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης, επισημαίνοντας στον Αμερικανό ηγέτη την υποστήριξη της Αιγύπτου για την ενδυνάμωση του λιβυκού λαού για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας.

Επίσης, επεσήμανε τη σημασία του ρόλου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που απειλεί όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, γράφει η «Αλ Αχράμ».

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην Λιβύη, τονίζοντας και πάλι την «αποφασιστική στάση της Αιγύπτου στη στήριξη των προσπαθειών του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στον περιορισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων, που δεν απειλούν μόνον την ασφάλεια της Λιβύης αλλά και την ασφάλεια όλης της περιφέρειας της Μεσογείου».

Παράλληλα, τόνισε την πλήρη αντίθεση της Αιγύπτου σε «οποιαδήποτε μορφή επεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης» και συμφωνώντας στο να εντείνουν τις κοινές τους προσπάθειες οι δύο χώρες για να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη και να επικρατήσει η σταθερότητα στη βορειοαφρικανική αυτή χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ