ΚΟΣΜΟΣ

Ψεύτικο χιόνι, ομελέτα-γίγας και μια γοργόνα στη μπανιέρα: Οι ιδιαίτερες στιγμές της άφιξης του 2020

Ψεύτικο χιόνι, ομελέτα-γίγας και μια γοργόνα στη μπανιέρα: Οι ιδιαίτερες στιγμές της άφιξης του 2020

Η έλευση του νέου έτους γιορτάστηκε με μεγάλη λαμπρότητα και ανυπομονησία σε κάθε γωνιά του κόσμου. Κάποιες ωστόσο εορταστικές στιγμές από την Πρωτοχρονιά του 2020 κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις, η κάθε μια για διαφορετικό λόγο.

Ρωσία: Πρωτοχρονιά με τεχνητό χιόνι

Ρωσική πρωτοχρονιά χωρίς λευκό τοπίο δεν γίνεται και ακόμη κι αν, για κάποιο λόγο, δεν υπάρχει χιόνι θα πρέπει να το… εφεύρουμε. Ενόψει τον εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά, οι Αρχές της Μόσχας έριξαν τεχνητό χιόνι στο κέντρο της πόλης, καθώς η ρωσική πρωτεύουσα έζησε φέτος τον θερμότερο Δεκέμβριο από το 1886.

Τα χιόνια έφτασαν στην Κόκκινη Πλατεία με φορτηγά, γεγονός που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το tweet «στη Μόσχα μπορείς να αγοράσεις τα πάντα με τον προϋπολογισμό της πόλης – ακόμη και τον χειμώνα» συνοψίζει τη διάθεση των Ρώσων ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής έγινε και μια φωτογραφία στο Instagram που έδειχνε έναν σωρό λάσπης δίπλα στο Κρεμλίνο συνοδευόμενο από τη λεζάντα: «Αυτό είναι όλο το χιόνι που υπάρχει στη Μόσχα. Φυλάσσεται στην Κόκκινη Πλατεία».

https://www.instagram.com/p/B6muZSiHW4M

Νέα Υόρκη: Μπάνιο με μια γοργόνα

Αξέχαστη πρωτοχρονιά πέρασε μια ρεπόρτερ του CNN, κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης από το Key West στο πρωτοχρονιάτικο σόου του καναλιού στην Times Square, με την περιπέτειά της να γίνεται viral.

Η ανταποκρίτρια βρισκόταν σε ένα μπαρ της περιοχής, όπου είχε στηθεί η μπανιέρα, γεμάτη με ρούμι. Μέσα βρισκόταν μια drag queen ντυμένη… γοργόνα, η οποία έκανε τους παρουσιαστές Άντι Κόεν και Άντερσον Κούπερ να κοκκινήσουν αφήνοντας υπονοούμενα γεμάτα χιούμορ. Μετά από μια μάλλον αμήχανη στιχομυθία η δημοσιογράφος, θέλοντας να αλλάξει θέμα ρωτά πώς είναι το ρούμι στη μπανιέρα και τότε η γοργόνα την τραβάει μαζί της στη μπανιέρα, προκαλώντας το χειροκρότημα του κόσμου και τα γέλια των παρουσιαστών.

«Αυτό είναι ο χειρότερος εφιάλτης του Jeff Zucker» αστειεύτηκε ο Κόεν, αναφερόμενος στον πρόεδρο του CNN.

Κροατία: Ομελέτα από ...2020 αυγά

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 2020 αυγά ήταν το βασικό συστατικό της γιγαντιαίας - σε μέγεθος - ομελέτας, που παρασκευάστηκε σε κροατική πόλη για να αποχαιρετήσει το προηγούμενο έτος και να καλωσορίσει το νέο.

Από νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης Πούλα, όλα ήταν έτοιμα και οι μάγειρες βρίσκονταν σε εγρήγορση, αφού, η ομελέτα προοριζόταν για τη σίτιση των χιλιάδων επισκεπτών που συμμετείχαν στο «παραδοσιακό» πάρτι αποχαιρετισμού του έτους που φεύγει και υποδοχής αυτού που έρχεται.

Η παρασκευή ομελέτας με τον αριθμό των αυγών που αντιστοιχεί στο νέο έτος είναι μία ιδιότυπη παράδοση στην κροατική πόλη από το 2015 και έπειτα. Πρόκειται για μια ιδέα και πρωτοβουλία των τοπικών αρχών που στόχο έχει να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, δίνοντας ένα διαφορετικό «χρώμα» και σίγουρα...γεύση για μια νέα χρονιά γεμάτη «λιχουδιές» σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότηας των πολιτών.

Σανγκάη: Πρωτοχρονιά χάι τεκ

Χωρίς αμφιβολία, η πιο εντυπωσιακή πρωτοχρονιά έγινε φέτος στη Σαγκάη καθώς πλήθος από drones υψώθηκαν στο νυχτερινό ουρανό και συντονισμένα άρχισαν να παίρνουν διάφορους σχηματισμούς, εν είδει ηλεκτρικών αστερισμών πάνω από τον ποταμό Χουάνγκ Που.

Εκείνο που περισσότερο έκανε εντύπωση ήταν ο σχηματισμός ενός δρομέα που κινείτο σε ένα αργό, ονειρικό τροχάδην αλλά και η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου χρόνου με ένα… ουράνιο χρονόμετρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ