ΚΟΣΜΟΣ

Εκτελούν θανατοποινίτη έπειτα από 36 χρόνια παραμονής στη φυλακή

Εκτελούν θανατοποινίτη έπειτα από 36 χρόνια παραμονής στη φυλακή
Georgia Department of Corrections/Getty Images/Ideal Images

Τον πλέον ηλικιωμένο κρατούμενο μεταξύ των θανατοποινιτών που παραμένουν φυλακισμένοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της πολιτείας θα εκτελέσουν σήμερα οι Αρχές της Τζόρτζια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Μπράντον Τζόουνς αναμένεται να εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση σε μία φυλακή της πόλης Τζάκσον λίγες μόλις ημέρες πριν από τα 73α γενέθλιά του.

Ο ηλικιωμένος Αφροαμερικανός, ο οποίος δολοφόνησε έναν έμπορο το 1979, πέρασε πάνω από 36 χρόνια της ζωής του σε κελί.

Για πολλούς, η δικαστική μοίρα του συμβολίζει τη «διπλή ποινή» η οποία επιβάλλεται σε ορισμένους κρατουμένους στις ΗΠΑ, οι οποίοι περνούν δεκαετίες ολόκληρες έγκλειστοι σε ένα κελί με μόνη προοπτική τη θανάτωσή τους.

Σε μια γνωμοδότηση τον περασμένο χρόνο, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Στίβεν Μπρέγιερ, που είναι γνωστός για τις προοδευτικές του θέσεις, κατήγγειλε αυτές «τις περιόδους (κάθειρξης), διάρκειας που αψηφά κάθε λογική και υπονομεύει τον τιμωρητικό χαρακτήρα της θανατικής καταδίκης».

Οι σωφρονιστικές Αρχές της Τζόρτζια διευκρινίζουν σε δελτίο Τύπου ότι ο Μπράντον Τζόουνς θα εκτελεστεί στις 19.00 τοπική ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ