ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς το Ιράκ

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς το Ιράκ
Φωτογραφία αρχείου EPA / ALI HAIDER

Αναστάτωση και στις αερομεταφορές προκαλεί ο θάνατος του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, με αεροπορικές εταιρείες να ανακοινώνουν την Παρασκευή την αναστολή όλων των δρομολογίων τους - εμπορικών και επιβατικών - από και προς το Ιράκ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η αεροπορική εταιρεία Gulf Air του Μπαχρέιν ανέστειλε μέχρι νεωτέρας τις πτήσεις της από και προς τη Βαγδάτη και τη Νατζάφ του Ιράκ για λόγους ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έγινε μέσω του Twitter μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς του Ιράν, υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί.

Νωρίτερα, η κρατική αεροπορική εταιρεία της Ιορδανίας Royal Jordanian Airlines ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις της προς το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης μέχρι νεωτέρας, λόγω των συνθηκών στον τομέα της ασφάλειας στην περιοχή, μετά το αμερικανικό πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκε ο Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο κρατικός αερομεταφορέας εκτελούσε μέχρι και σήμερα 18 προγραμματισμένες πτήσεις στη Βαγδάτη κάθε εβδομάδα.

Τα δρομολόγιά της RJA προς άλλες πόλεις του Ιράκ θα εκτελούνται κανονικά.

IRAN map 01 2020 01 copy copy copy

Ανησυχία στις διεθνείς χρηματαγορές

Υψηλές ρευστοποιήσεις μετοχικών τίτλων και έντονη ανησυχία στον επενδυτικό κόσμο προκάλεσε την Παρασκευή η ανακοίνωση του Ιράν ότι θα εκδικηθεί τις ΗΠΑ για το θάνατο του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασής του, ο δείκτης Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρέθηκε να καταγράφει απώλειες περίπου 200 μονάδων, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να προσανατολίζονται σε πιο ασφαλείς επενδύσεις.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, πλέον η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στα Στενά του Ορμούζ, τη θαλάσσια στενωπό που εκτείνεται στη Μέση Ανατολή, καθώς εκφράζονται ανησυχίες ως προς το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής, δεδομένης της έντασης που υπάρχει στις αμερικανο-ιρανικές σχέσεις.

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Σε πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια, «ψηλά» το πετρέλαιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ