ΚΟΣΜΟΣ

Αεροσκάφος χάνει τον τροχό του κατά την απογείωση και επιβάτης καταγράφει τη στιγμή

Αεροσκάφος χάνει τον τροχό του κατά την απογείωση και επιβάτης καταγράφει τη στιγμή
AP Photo

Ένα αεροσκάφος της Air Canada Express έχασε τον έναν του τροχό κατά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Μόντρεαλ, με αποτέλεσμα να επιστρέψει εσπευσμένα.

 

Η πτήση 8684 εκτελούσε εσωτερική πτήση με προορισμό το Μπάγκοτβιλ. Λίγο μετά την απογείωσή του, ένας από τους 49 επιβάτες του κατέγραψε τη στιγμή της αποκόλλησης του ενός τροχού από την άτρακτο.

«Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε αεροπλάνο που μόλις έχασε έναν τροχό. Ωραία ξεκίνησε το 2020» σχολιάζει σαρκαστικά στην ανάρτησή του στο twitter.

Οι πιλότοι κατάφεραν να επιστρέψουν για λόγους ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ όπου και προσγείωσαν το αεροσκάφος τύπου Dash 8-300 με ασφάλεια.

«Οι πιλότοι μας είναι καταλλήλως εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους καταστάσεις και ανταποκρίθηκαν στο συμβάν σύμφωνα με τις απαραίτητες διαδικασίες. Αφού έκαψαν λίγα καύσιμα, επέστρεψαν στο Μόντρεαλ και προσγειωθηκαν με ασφάλεια. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί» ανέφερε αργότερα σε ανακοίνωσή της η Air Canada.

Στο αεροδρόμιο περίμεναν «για προληπτικούς λόγους» οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

A wheel fell off an Air Canada plane during takeoff, by Alaa Elassar

ΔΗΜΟΦΙΛΗ