ΚΟΣΜΟΣ

«Πισώπλατο μαχαίρωμα»: Πληγωμένη η βασιλική οικογένεια από την απόφαση Χάρι - Μέγκαν

«Πισώπλατο μαχαίρωμα»: Πληγωμένη η βασιλική οικογένεια από την απόφαση Χάρι - Μέγκαν
FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

«Πληγωμένη» εμφανίζεται η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν των πριγκιπικών τους ρόλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το BBC, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν είχαν ενημερώσει κανένα πρόσωπο από τη βασιλική οικογένεια πριν προβούν στη χθεσινή σημαντική ανακοίνωση.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εμφανίζεται «αιφνιδιασμένο», καθώς οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του πριγκιπικού ζευγαριού είχαν μεν ξεκινήσει, ωστόσο βρίσκονταν σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Ανώτερη βασιλική πηγή δήλωσε ότι η βασίλισσα και η υπόλοιπη οικογένεια, οι οποίοι φαίνεται πως ενημερώθηκαν από την τηλεόραση για την απόφαση Χάρι – Μέγκαν, νιώθουν βαθιά απογοήτευση και θλίψη ενώ μέλη από το προσωπικό του παλατιού έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για «πισώπλατο μαχαίρωμα».

Η είδηση της αποχώρησης έδωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, τροφή στα βρετανικά ταμπλόιτς τα οποία επί μήνες μιλούσαν για κακές σχέσεις μεταξύ ζευγαριού και παλατιού, χαρακτηρίζοντας πλέον ...Megxit την πριγκιπική παραίτηση.

Την Τετάρτη, στην ανακοίνωσή τους μέσω Instagram, o Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έγραφαν: «Ύστερα από μήνες προβληματισμού και συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε μία μετάβαση φέτος. Σκοπεύουμε να αποποιηθούμε του ρόλου των "ανώτερων" μελών της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να αποκτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία, ενώ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητά της, τη Βασίλισσα».

«Σχεδιάζουμε τώρα να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμάμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις παραδόσεις μας», υπογραμμίζαν Χάρι και Μέγκαν, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες δεν έκρυψαν τη δυσκολία που αντιμετώπιζαν μπροστά στην πίεση των ΜΜΕ, που σχετιζόταν με τα καθήκοντά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ