ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι & Μέγκαν: Θορυβημένη η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την παραίτηση του εγγονού της

Χάρι & Μέγκαν: Θορυβημένη η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την παραίτηση του εγγονού της
AP / Victoria Jones

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την Πέμπτη λίγες «ημέρες» στη βασιλική οικογένεια, προκειμένου να συμφωνήσει σε μια «λύση» για το θέμα της παραίτησης από τα βασιλικά καθήκοντα του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, την οποία ανακοίνωσαν χωρίς να την συμβουλευτούν, όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ.

Στις ομάδες της βασίλισσας, του γιου της Καρόλου και των γιων του, Ουίλιαμ και Χάρι έχουν δοθεί οδηγίες να εργαστούν «με αμείωτους ρυθμούς» για να βρουν «λύσεις», σύμφωνα με μια πηγή στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την οποία επικαλούνται το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και το πρακτορείο ειδήσεων Press association.

Μια λύση αναμένεται «σε λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες», επισήμανε η πηγή.

Το σοκ από την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν ότι προτίθενται να αποποιηθούν τα καθήκοντά τους είναι τέτοιο στη Βρετανία, που επισκίασε την ιστορική ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, έπειτα από διαμάχες και διχασμούς τρεισήμισι ετών.

Περισσότερο από το Brexit, είναι το Megxit που δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων των βρετανικών ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση που αιφνιδίασε όλον τον κόσμο, ακόμα και τη βασίλισσα Ελισάβετ, ηλικίας 93 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ