ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Πανικός από ...λάθος μήνυμα για πυρηνικό «περιστατικό»

Καναδάς: Πανικός από ...λάθος μήνυμα για πυρηνικό «περιστατικό»
AP Photo/Robert Gillies

Οι Αρχές του Οντάριο στον Καναδά έστειλαν σήμερα συναγερμό για ένα «περιστατικό» σε πυρηνικό σταθμό κοντά στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Τορόντο και λίγο αργότερα τονανακάλεσαν λέγοντας ότι τελικά δεν είχε συμβεί τίποτα.

Γύρω στις 7:30 π.μ. τοπική ώρα, χρήστες κινητού στο Οντάριο δέχτηκαν μήνυμα για ένα υποτιθέμενο περιστατικό στο εργοστάσιο Πίκερινγκ. Λιγότερο από μια ώρα αργότερα οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν ότι το μήνυμα ήταν εσφαλμένο.

«Σημαντική ενημέρωση: ο συναγερμός σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Πίκερινγκ εστάλη εσφαλμένα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για το περιβάλλον», ανέφεραν οι αρχές στο Twitter χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Το αρχικό μήνυμα ανέφερε ότι δεν υπήρξε ασυνήθιστη απελευθέρωση ραδιενέργειας από το εργοστάσιο αυτό, το οποίο βρίσκεται στις ακτές της Λίμνης Οντάριο, περίπου 50 χλμ. ανατολικά του κέντρου του Τορόντο.

Το εργοστάσιο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1971 και έχει ικανότητα παραγωγής ενέργειας 3.100 μεγκαβάτ σε πλήρη λειτουργία.

Το Τορόντο έχει πληθυσμό περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους.

AP 20012513393054


Πηγή: AP Photo/Robert Gillies

ΔΗΜΟΦΙΛΗ