ΚΟΣΜΟΣ

«Βασιλική ιστορία εν τη γενέσει»: Μεγάλη βασιλική συνάντηση για το μέλλον του Χάρι και της Μέγκαν

«Βασιλική ιστορία εν τη γενέσει»: Μεγάλη βασιλική συνάντηση για το μέλλον του Χάρι και της Μέγκαν
Joe Giddens/PA via AP

«Βασιλική ιστορία εν τη γενέσει» χαρακτηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ τη σημερινή συνάντηση… κορυφής του πρίγκιπα Χάρι με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας προκειμένου να συζητήσουν την επόμενη μέρα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Η συνάντηση θα γίνει στο Νόρφολκ της Αγγλίας, στο βασιλικό συγκρότημα Σάντρινγκχαμ και ιδιωτική κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ, όπου πέθαναν τόσο ο πατέρας της Γεώργιος 6ος όσο και ο παππούς της Γεώργιος ο 5ος.

Στη συνάντηση, που γίνεται έπειτα από απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ, θα παρευρεθούν τόσο ο πρίγκιπας Χάρι όσο και ο αδελφός του πρίγκιπας Γουίλιαμ, χωρίς πάντως την παρουσία των συζύγων των δύο αδερφών. Η Μέγκαν Μάρκλ βρίσκεται ήδη στον Καναδά, από την επομένη της παραίτησης του ζευγαριού, ενώ η σύζυγος του Γουίλιαμ, Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα παραμείνει στο παλάτι του Κένσινγκτον, μαζί με τα τρία παιδιά του ζευγαριού, αναφέρει η Daily Mail.

Ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Τζόνι Ντάιμοντ περιγράφει τη συνάντηση ως «βασιλική ιστορία εν τη γενέσει».

Στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία των «οδηγιών πλεύσης» προκειμένου να χαρτογραφηθεί η νέα σχέση του υπό παραίτηση ζεύγους με τη βασιλική οικογένεια – στο πλαίσιο της επιθυμίας της Βασίλισσας να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα.

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις, μια συμφωνία γύρω από το Megxit αναμένεται να πάρει χρόνο.

Κατά τη συνάντηση, την οποία τα βρετανικά ΜΜΕ αποκαλούν πλέον «σύνοδο του Σάντρινγκχαμ» θα γίνει το πρώτο τετ-α-τετ της βασίλισσας με τον πρίγκιπα Χάρι μετά την βαρυσήμαντη ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ