ΚΟΣΜΟΣ

Γλίτωσε την φυλακή ο άντρας που συνελήφθη με δύο όπλα στη Ντίσνεϊλαντ

Γλίτωσε την φυλακή ο άντρας που συνελήφθη με δύο όπλα στη Ντίσνεϊλαντ
REUTERS/Yves Herman

Σε έξι μήνες κατ’οίκον παρακολούθηση με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» καταδικάστηκε στη Γαλλία ο 28χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην προσπάθειά του να περάσει δύο όπλα σε ξενοδοχείο στη Ντίσνειλαντ του Παρισιού στα τέλη Ιανουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι ο άντρας είχε στην κατοχή του τα όπλα και το Κοράνι και παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, οι εισαγγελείς απέκλεισαν την πιθανότητα ο κατηγορούμενος να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση και του απήγγειλαν κατηγορίες για απλή οπλοκατοχή. Του απαγόρεψαν, επίσης, την οπλοκατοχή για πέντε χρόνια.

Τα όπλα εντοπίστηκαν ενώ περνούσε από έλεγχο αποσκευών στην είσοδο του ξενοδοχείου και ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τα είχε αγοράσει για αυτοπροστασία, έπειτα από επίθεση που είχε δεχθεί.

Στην απολογία του, ο 28χρονος μουσουλμάνος υποστήριξε ότι δεν ήθελε να αφήσει τα όπλα του στο σπίτι του ή στο εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν. Ο κατηγορούμενος θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι της μητέρας του, στην περιοχή Loiret νοτιοδυτικά του Παρισιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ