ΚΟΣΜΟΣ

Live Blog - Μέρκελ: Συμφωνήσαμε στη συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας για τη Λιβύη

Live Blog - Μέρκελ: Συμφωνήσαμε στη συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας για τη Λιβύη
(AP Photo/Jens Meyer)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:15 την Κυριακή η Διάσκεψη του Βερολίνου, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, το οποίο διέρρευσε μέρος από το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης, oι ηγέτες συμφώνησαν να δεσμευτούν ως προς τη συγκρότηση μιας πολυμερούς επιτροπής, ώστε να συνεχιστεί ο συντονισμός των δράσεων στη στη Λιβύη.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, επικαλούμενη πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη του Βερολίνου, δεσμεύτηκαν εξάλλου να μην αναμειχθούν στα εσωτερικά ζητήματα της Λιβύης.

Το τελικό ενημερωτικό σημείωμα ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν ότι η κατάσταση στην Λιβύη απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κι ότι η χώρα έχει καταστεί «γόνιμο έδαφος για ένοπλες και τρομοκρατικές ομάδες».

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου έδωσαν το «παρών» -μεταξύ άλλων- ηγέτες και αξιωματούχοι της Ρωσίας, της Αλγερίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Κίνας και των ΗΠΑ.

Εξάλλου στη γερμανική πρωτεύουσα βρέθηκαν ο πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης Φαγιέζ αλ Σάρατζ αλλά και ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ