ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο κέντρο της Κολωνίας

Γερμανία: Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο κέντρο της Κολωνίας
AP Photo

Μια βόμβα που χρονολογείται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ανακαλύφθηκε στο κέντρο της Κολωνίας, έβγαλε εκτός ρυθμών τους κατοίκους της πόλης. Για την εξουδετέρωσή της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη, διακόπηκε η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων, ενώ εκκενώθηκαν γραφεία και κτήρια στην περιοχή.

Η βόμβα αυτή των 500 κιλών, αμερικανικής προέλευσης, ανακαλύφθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ σε εργοτάξιο στη δεξιά όχθη του Ρήνου, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Η εξουδετέρωση επρόκειτο να αρχίσει στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) και καθιστούσε απαραίτητη την εκκένωση κτηρίων που βρίσκονται κοντά, μεταξύ των οποίων η όπερα, γραφεία, καθώς και στούντιο του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Μια παρουσιάστρια αναχώρησε εξάλλου αεροπορικώς για το Βερολίνο ώστε να παρουσιάσει από την πρωτεύουσα τη μεσημβρινή τηλεφημερίδα, εξήγησε το δίκτυο στη σελίδα του στο Ίντερνετ.

Μόνο 15 πρόσωπα κατοικούν στη ζώνη εκκένωσης, όμως περίπου 10.000 άλλοι εργάζονται συνήθως εκεί, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA).

Η βόμβα ανακαλύφθηκε κοντά στην πολυσύχναστη σιδηροδρομική γέφυρα Χοεντσόλερν, που οδηγεί στον καθεδρικό ναό και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Κανένα τρένο δεν θα μπορεί να διασχίσει τη γέφυρα όσο θα διαρκεί η εξουδετέρωση της βόμβας, εξήγησε η εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, ενώ ο μικρότερος σιδηροδρομικός σταθμός Μέσε/Ντόιτζ είχε κλείσει από το πρωί, επιφέροντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Ο εναέριος χώρος θα κλείσει και η ποτάμια κυκλοφορία σ' αυτή τη σημαντική αρτηρία θα διακοπεί όσο διαρκεί η εξουδετέρωση της βόμβας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ