ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Φωτιές, πλημμύρες και τώρα... φονικές αράχνες

Αυστραλία: Φωτιές, πλημμύρες και τώρα... φονικές αράχνες
(AP Photo/Rick Rycroft)

Αντιμέτωπη με μία ακόμη απειλή βρίσκεται η Αυστραλία, αφού μετά τις φονικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες και το χαλάζι, οι ειδικοί προειδοποιούν τους κατοίκους να επαγρυπνούν για θανατηφόρες αράχνες, καθώς πλέον έχουν διαμορφωθεί «ιδανικές συνθήκες» για την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με το CNNi, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλέον οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν την ανάπτυξη ενός είδους αραχνών που ευδοκιμούν στα υγρά δάση της ανατολικής Αυστραλίας και οι οποίες είναι ξακουστές για το πολύ τοξικό και γρήγορης δράσης δηλητήριό τους.

Ήδη, το πάρκο ερπετοειδών στη Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε πως καταγράφεται αύξηση στη δραστηριότητα των εν λόγω αραχνών τις τελευταίες ημέρες.

Ο εκπρόσωπος του πάρκου, Daniel Rumsey, δήλωσε σχετικά σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook: «Εξαιτίας της βροχής που προηγήθηκε και των υψηλών θερμοκρασιών που βιώνουμε αυτές τις ημέρες, οι συγκεκριμένες αράχνες θα βγουν από τις σήραγγες που ζουν, στην επιφάνεια» και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη αραχνών στον πλανήτη, σε σχέση με τη σοβαρότητα του δαγκώματός τους προς τον άνθρωπο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολύ σοβαρά».



Από τον Σεπτέμβριο η Αυστραλία πλήττεται από τις χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων δεκαετιών, ενώ οι πρόσφατες πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις πρόσθεσαν νέα προβλήματα στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Την περασμένη εβδομάδα σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αυστραλίας έπεσε χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, το οποίο έσπασε παράθυρα αυτοκινήτων, ενώ προκάλεσε και τον τραυματισμό πουλιών, λιγότερες από 24 ώρες αφότου ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την περιοχή.

First fires, then floods. Now Australians need to watch out for deadly funnel-web spiders, experts say, by Eric Cheung

ΔΗΜΟΦΙΛΗ