ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κοροναϊός: Και δεύτερη κινεζική πόλη σε καραντίνα

Νέος κοροναϊός: Και δεύτερη κινεζική πόλη σε καραντίνα
Thepaper via AP

Η Χουανγκγκάνγκ είναι η δεύτερη κινεζική πόλη, μετά τη Γουχάν που θα μπει σε καραντίνα από το μεσάνυχτα για την πρόληψη της μετάδοσης του κοροναϊού, ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι «οι κάτοικοι δεν πρέπει να βγαίνουν από την πόλη, αν δεν υπάρχουν ειδικοί λόγοι».

Η Χουανγκγκάνγκ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ, στην κεντρική Κίνα, σε απόσταση λιγότερο των 100 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Γουχάν, η οποία έχει επίσης τεθεί σε καραντίνα, και έχει πληθυσμό περιπού 11 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο ιός ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν της Κίνας, με τις αρχές να εκτιμούν πως ο ιός ξεκίνησε από μια τοπική αγορά θαλασσινών.

Σε καραντίνα παραμένει η Γουχάν

Η πόλη βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό από τότε που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτοξεύτηκε σε εκατοντάδες την περασμένη εβδομάδα. Σε ορισμένες περιοχές της πόλης, περιλαμβανομένης μιας μεγάλης εμπορικής περιοχής, οι δρόμοι παραμένουν άδειοι, ενώ ο περισσότερος κόσμος που περπατάει έξω έχει καλυμμένο το πρόσωπο με μάσκα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει εμβόλιο για τον νέο ιό, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας μπορεί να μεταλλαχθεί.

Να σημειωθεί πως τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.

Γουχάν: Το CNNi μπήκε στην πόλη που πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός

Οι κινεζικές αρχές σταμάτησαν τη λειτουργία όλων των δικτύων αστικών μεταφορών και ανέστειλαν τις εξερχόμενες πτήσεις από τη Γουχάν και παρότρυναν τους κατοίκους να μην φύγουν από την πόλη αλλά και να μην ταξιδεύουν προς αυτή.

Οι αρχές επίσης επιχειρούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση στην πόλη από τις εθνικές οδούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ